Christian Friedl, nou director de la planta SEAT a Martorell

0
508

El Dr. Rainer Fessel, antic director de la planta SEAT a Martorell assumirà la direcció de la fàbrica de Volkswagen a Wolfsburg. Per aquesta raó, serà substituït per Christian Friedl, qui es farà càrrec de la presidència a partir del proper 1 de gener.

Foto: SEAT
Christian Friedl es va incorporar a Porsche al 1999, és Enginyer Mecànic per l’Universitat de Ciències aplicades a Regensburg i ha ocupat càrrecs diversos vinculats a camps com la producció, motors o pintura.

Friedl dirigia fins a la data la fàbrica de Porsche a Zuffenhausen (Alemanya), la principal planta de la marca germana, i a partir del 2021 dirigirà SEAT, que recordem, fabrica sis models diferents en tres línies de producció: SEAT Eivissa, SEAT Arona, SEAT León, CUPRA Lleó, CUPRA Formentor i Audi A1.

A més, el nou director de SEAT Martorell liderarà l’electrificació de la factoria. La companyia ja ha iniciat la producció dels models híbrids elèctrics endollables SEAT León e-HYBRID i de l’CUPRA Lleó e-HYBRID en aquestes darreres setmanes, a més del nou CUPRA Formentor i que en les properes setmanes incorporarà també una versió híbrida elèctrica endollable.

SEAT continua incrementant i, a dia d’avui, tan sols en Martorell es produeixen 2.200 cotxes al dia i dóna ocupació a 9.000 empleats. La intenció es recuperar les dades anterior a l’inici de la crisi per COVID-19.

Aquest nomenament ha comptat amb les felicitacions de l’actual President, Wayne Griffiths, que ha destacat la seva carrera a l’àrea de producció del Grup Volkswagen a més de tenir un record pel Dr. Rainer Fessel, del que ha destacat els rècords de venda dels darrers dos anys a més de l’increment de la producció.

També el Vicepresident executiu de Producció i Logística de SEAT, Herbert Steiner, ha fet referència a la trajectoria de Friedl a Porsche i creu que continuarà impulsant nous processos més sostenibles, intel·ligents i digitalitzats.