La Policia Nacional desmantella una activa organització criminal que distribuïa cocaïna, haixix i marihuana a les comarques del Vallés Occidental i Baix Llobregat

0
1121
    • La xarxa de distribució estava situada en la zona del Vallés Occidental, i d’ella es nodrien diversos grups de proveïdors connectats amb l’organització.
    • 24 registres en domicilis, locals i garatges on van ser aprehesos quatre quilos i mig de cocaïna, sis quilos d’haixix i tres quilos de marihuana entre altres substàncies estupefaents.
    • Intervinguts 111.000 euros en efectiu, dos vehicles d’alta gamma, un iot i armes.

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que tenia el seu centre d’operacions a la comarca del Vallés Occidental i des d’on presumptament distribuïen diferents tipus de substàncies estupefaents, principalment cocaïna, a diversos proveïdors de la província de Barcelona. Aquesta organització, perfectament organitzada i estructurada, comptava amb diversos grups establerts connexió entre sí que integraven un entramat criminal, en la seva majoria de nacionalitat espanyola i marroquina, amb capacitat per a proveir el mercat de cocaïna en les seves zones d’actuació, que se centrava en les comarques barcelonines del Vallès Oriental i Baix Llobregat. A més comptaven amb connexions internacionals en països de Sud-amèrica, el Marroc i Romania.

Sis fases per a una complexa recerca que va culminar amb 24 registres

La recerca es va iniciar a finals del 2019 després de detectar una xarxa de distribució de cocaïna establerta en les localitats de Sabadell i Terrassa. Després d’una llarga recerca s’han anat desenvolupant diferents fases d’explotació. S’han efectuat un total de 24 registres en domicilis, locals comercials i garatges de les localitats de Barcelona, Sabadell, Terrassa, Rubí, Sant Quirze del Vallés, Palau Solità i Plegamans, Martorell i Sant Feliu de Llobregat, desmantellant-se 19 punts de venda de substància estupefaent.

Fruit dels registres, els agents van intervenir 4,575 quilos de cocaïna, 6,433 quilos d’haixix, 3,345 quilos de marihuana, 25 grams de MDMA, 117 grams de ketamina, 890 grams d’efedrina i més de quatre quilos de substància de tall. A més es va intervenir una embarcació d’esbarjo, així com armes simulades i armes blanques.

D’altra banda es van intervenir 111.000 euros en metàl·lic, així com s’han immobilitzats comptes bancaris i béns per un valor d’altres 200.000 euros. Així mateix també han estat intervinguts dos vehicles d’alta gamma un d’ells valorat en més de 140.000 euros, i altres dos utilitzats per l’organització com a magatzematge i distribució de les drogues.

Del total de 26 persones detingudes com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, han ingressant deu d’elles a la presó preventiva.

Les recerques han estat dutes a terme per agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de Sabadell, en col·laboració amb la Brigada de Policia Judicial de Barcelona, el Grup de Ports Esportius del Lloc Fronterer del Port de Barcelona, així com de les unitats especialitzades d’O.I.P., G.O.E.S.i Guies Canins.


Publicitat