Després de l’incendi que va assolir al proveïdor de Seat, Faurecia, la direcció de l’empresa martorellenca no presentarà l’Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal que van proposar fa uns dies arrel el succés del passat 20 de novembre.

Avui divendres, sindicats i empresa han acordat treballar els dies 18, 19 i 20 de desembre, dies que inicialment es van pactar com a festius. Amb aquesta mesura es pretén recuperar la producció de la meitat dels vehicles aturats. La resta es preveu que continuï durant els primers mesos del 2020. Per altra banda, les línies 2 i 3 es reiniciaran la setmana vinent.

A dia d’avui, 12.100 vehicles s’han deixat de produir i l’ERO hauria afectat a més de 6.600 treballadors. Amb aquest nou acord, serà l’empresa qui assumeixi el cost laboral dels dies treballats. Els sindicats han confirmat que respectaran els dies de vacances a totes aquelles persones que tinguessin reserves de viatges abans de la signatura de l’acord, sempre i quan acreditin el cost econòmic del mateix.

El període entre el 21 de desembre fins al 7 de gener es mantindrà com període de vacances, començant el nou any productiu el 8 de gener.


Publicitat