Després d’una petita treva, arriba una nova onada de calor

0
371

Sense haver passat el patiment de la segona onada de calor d’aquest estiu, arriba la segona part d’aquesta segona onada, a partir de demà, divendres, es preveuen temperatures extremes.

Protecció Civil manté el PROCICAT actiu en fase d’alerta.

Es recomana evitar estar a l’aire lliure les hores centrals de dia ni fer esforços intensos, i tenir especial cura de les persones grans i els infants

Protecció Civil també manté en Alerta el pla INFOCAT per elevat risc d’incendis, i demana extremar les precaucions prop de zones forestals.

A partir de divendres al matí, a les comarques de Girona i prelitoral de Barcelona les temperatures podran ser molt elevades i amb probabilitat de superar-se la temperatura màxima extrema; i ja a partir del migdia incorporar-se a aquest avís de calor les comarques de la Catalunya Central i de Ponent.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que la situació s’allargui fins la setmana vinent, especialment diumenge, dilluns i dimarts. El dissabte es preveu que les temperatures baixin lleugerament.

Protecció Civil ha enviat aquesta actualització als ajuntaments per tal que mantinguin els seus espais habilitats com a refugis climàtics per les persones que no disposin de sistemes de climatització a les seves llars.


Publicitat