Els Mossos d’Esquadra detenen a Martorell dos homes per fer estafes massives tipus smishing

0
960

Aconseguien les dades bancàries de les víctimes i després anaven a un saló de joc del municipi on feien reintegraments fraudulents en el cash center

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir els dies 13 i 14 de juliol dos homes, de 30 i 34 anys, com a presumptes autors dels delictes d’estafa continuada i usurpació de l’estat civil.

La investigació es va iniciar el passat mes de març quan la unitat d’investigació dels mossos de Martorell van tenir coneixement que dues persones realitzaven retirades massives de diners en el cash center d’un establiment d’apostes de recreatives del municipi, canviant les targetes SIM dels terminals mòbils.

Els investigadors van sospitar que es tractava d’una estafa tipus “smishing” que consisteix en l’enviament  massiu de missatges SMS, simulant entitats o corporacions de confiança, per aconseguir informació personal de la víctima i fer-ne un ús fraudulent.

Mitjançant aquest SMS o missatge de text els estafadors redirigeixen a les víctimes a una pagina web similar a les oficials i els fan seguir unes indicacions amb l’objectiu d’aconseguir dades bancaries, numeracions de targetes de crèdit/dèbit, CVC i la seva data de caducitat.

Els mossos van comprovar que, un cop disposaven d’aquestes dades, els estafadors anaven a un saló d’apostes del municipi on feien reintegraments fraudulents en el cash center, amb les dades bancàries de les víctimes.

Finalment, els investigadors van identificar plenament els dos presumptes estafadors i els van detenir el 13 i el 14 de juliol com a presumptes autors dels delictes d’estafa continuada i usurpació de l’estat civil.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la llibertat amb càrrec dels dos arrestats.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.


Publicitat