La Plataforma Estatal Monarquia o República, realitzarà una consulta no oficial a la ciutadania aquest dissabte

0
301

Aquest dissabte 14, la Plataforma Estatal Monarquia o República, realitzarà una consulta no oficial a la ciutadania.

Alvaro Lois, membre del col·lectiu de l’àrea del Baix Llobregat, ha explicat a Martorell TV que des de la Plataforma creuen que «l’any 1978 no es va preguntar lliurement sobre la forma d’Estat, sino que ja es va incloure com si fos un pack a la Constitució actual. Dit això, la Plataforma va sorgir al 2019 com a resposta a la negativa per part del Govern espanyol a, ja no fer un referèndum sobre la monarquia o la República, sino ni tan sols preguntar-ho mitjançant el CIS.»

Consulta que s’havia de realitzar l’any 2020, però degut a la pandèmia, va haver de ser posposada fins aquest dissabte.

Lois, a més, explica que «aquesta consulta és apartidista i no fem campanya per cap de les dues opcions, monarquia o República, sino que només volem que la gent es movilitzi i voti. De fet, a la Plataforma tenim gent tant republicana com monàrquica. Aquesta és una consulta que ha estat aixecada des d’abaix cap a dalt, ha estat aixecada per la gent».

A Martorell, s’han organitzat entre ciutadans particulars i membres d’alguns partits municipals, a títol personal, tot i que han donat suport a la Consulta, com és el cas de Movem Martorell o Esquerra Republicana de Catalunya.

A Martorell es podrà votar a quatre punts diferents:

  1. Plaça de la Vila:(davant de l’ajuntament): (10h a 14h)
  2. Plaça de la Rosa dels Vents: (10h a 14h i de 16h a 19h)
  3. Entrada del Mercat Municipal per la Rambla: (10h a 14h i de 16h a 19h)
  4. c/ Pep Ventura, 1: (10h a 14h i de 16h a 19h)
Plataforma Monarquia o República

Lois ha explicat el sistema de votació: a la taula hi haurà una urna i la persona que participi haurà d’introduir una papeleta a la que haurà marcat prèviament una de les dues caselles que tindrà, ‘Monarquia o República’. Les persones que estiguin a la taula, li demanaran a la persona votant l’edat, el sexe i el codi postal com a dades estadístiques.

Els resultats seran públics i tothom podrà accedir-hi. Aquesta plataforma es dissoldrà un cop hagi finalitzat la Consulta. Lois, a més, ha afirmat que «nosaltres com a plataforma no pretenem anar més enllà que fer la Consulta en sí. Si altres associacions volen fer servir els resultats pel que considerin, son lliures de fer-ho. Com he dit, els resultats seran públics per a tothom».

L’edat minima per votar serà de 16 anys.