El departament d’Empresa i Treball adjudica a la UPC la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell

0
892
CFPA

Avui s’ha fet públic el resultat de la reunió de la Mesa de Contractació en la que es va tractar l’adjudicació del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA).

Finalment serà la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) l’encarregada de la seva gestió i explotació.

Tindrà una durada de 15 anys, prorrogables per 10 anys més. L’inici d’aquest procés de licitació es va posar en marxa l’octubre del 2020 després que el propietari de la instal·lació, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), obrís una consulta amb el sector per definir les condicions de la licitació, en un procediment regulat per un acord de Govern entre diverses conselleries.

La proposta de la UPC permetrà desenvolupar activitats de promoció de relacions de cooperació amb altres centres nacionals i internacionals de formació, i la prestació de serveis d’orientació professional i inserció laboral. A més es promocionarà la innovació tecnològica i la recerca lligada a la formació, així com la realització d’activitats per a la sostenibilitat i la preservació mediambiental al voltant de la formació. La inserció laboral també està present en el nou projecte.

El CFPA de Martorell es va inaugurar el 2015 i ha estat protagonista d’una problemàtica per la qual es lluitava des del sector de l’automoció fins al propi ajuntament de Martorell. Ara, amb aquesta nova licitació, s’aposta per la conversió de l’equipament en un centre clau per consolidar la competitivitat del sector de l’automoció i de les empreses, millorant la productivitat i ajudant a la creació de llocs de treball i a la qualificació i requalificació contínua de les persones.


Publicitat