Francesc Miró, fundador d’Establiments Miró, condemnat a dos any i mig de presó per falsedat comptable, estafa i alçament de bens

0
1195

Francesc Miró, fundador dels establiments Miró, on les oficines centrals es troben a Martorell, ha estat condemnat per l’audiència de Barcelona a dos any i mig de presó.

Una sentencia de conformitat per delictes com falsedat comptable, estafa i alçament de bens, una vegada coneguda la sentència, la defensa de Miró ha demanat suspendre la pena i evitar així l’entrada a la presó del condemnat.

Un acord entre parts, on la sentència recull que Miró i una col·laboradora van falsejar els comptes perquè, per exemple, un banc els continués donant crèdits d’un valor de 10 milions d’euros. També van presentar números falsos a diferents empreses agrupades en l’Associació espanyola de Fabricants d’Electrodomèstics i l’Associació Espanyola de Fabricants de Petits Electrodomèstics, on van subministrar productes del voltant de 70 milions.