El Govern espanyol eliminarà la mascareta obligatòria en exteriors

0
321
Carolina Darias

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat que el Govern eliminarà l’obligatorietat de les màscares en exteriors, amb la previsió que entri en vigor la supressió dijous.

La mesura serà per tant suprimida menys d’una setmana després que el Govern aconseguís la seva convalidació al Congrés dels Diputats.

Tot això ho ha fet públic la ministra en una entrevista a la Cadena SER, on Darias ha explicat que convalidar el decret a la Cambra Baixa era una obligació constitucional, però que l’evolució de la pandèmia ja permet plantejar la retirada de l’obligatorietat de la mascareta.

Per altra banda, la majoria d’experts i diverses comunitats autònomes, entre les quals es troba Catalunya, demanaven el final d’aquesta mesura la utilitat ja que, segons exposaven, el risc de contagi a l’aire lliure és molt menor al que hi ha a interiors.