La saturació a urgències, de l’hospital de Martorell, podria haver posat en perill les emergències en ambulàncies al Baix Llobregat Nord

0
2810

En les darreres setmanes es ve produint una situació complicada a l’hospital de Martorell: la recepció de pacients que arriben en ambulàncies es demora més de l’habitual en moments concrets.

Una situació que aquest dissabte ha posat en perill el poder comptar amb una resposta adequada, del Servei d’Emergències Mèdiques, amb ambulàncies del Baix Llobregat Nord.

En l’actualitat la comarca, el Baix Llobregat Nord, te 8 ambulàncies (SEM) en diverses poblacions, doncs bé, fins a 7 d’elles han estat aturades a les urgències de l’hospital de Martorell durant hores per poder transferir als pacients. Les ambulàncies que es trobaven en espera quan aquest mitjà s’ha personat al lloc eren les següents:
7752,7722,7720,7727,7729,7724,7714 i el vehicle de supervisor Eco 7510.

Pel que ha pogut saber aquest mitjà, la principal causa de no poder atendre la transferència des de l’ambulància a l’hospital, hauria estat la possible manca de lliteres. Alguns pacients que arribaven i es podien traslladar en cadira de rodes, «eren atesos relativament ràpid», però la resta havia d’esperar fins poder alliberar-los i que l’ambulància  pogués reprendre el servei.

Personal de l’hospital hauria confirmat que l’àrea B d’urgències «estava tancada per manca de personal» i que a «planta estaven tots els llits ocupats i això impedia pujar pacients».

Al voltat de dos quarts de vuit del vespre s’ha personat el supervisor del Servei Mèdic d’emergències i en aquell moment s’ha començat a descongestionar la situació.

Fonts de l’hospital de Martorell han explicat a Martorell TV, que la principal causa de la saturació s’ha degut a “una utilització no adequada del servei d’urgències de l’hospital”, donat que hi ha “hagut gent que ha anat a fer-se proves de test d’antígens, per exemple”, juntament  amb una “alta afluència de malalts covid de persones no vacunades”. Donada aquesta situació , l’hospital ha reforçat l’atenció amb més professionals que s’han incorporat aquesta mateixa nit.