Les classes tornaran dilluns amb noves modificacions

0
1366

Una vegada anunciades les mesures adoptades per la Comissió de Salut Pública, que eliminen les quarantenes a infantil i primària, confinant només els grups amb 5 positius, en un període igual o inferior a 7 dies, el govern català ha expressat el seu desagrat ja que es mostrava partidari de mantenir el confinament del grup. Amb aquesta nova normativa, en cas que hi hagi 4 casos o menys, o menys d’un 20% infectat, es consideraran casos esporàdics i no es farà quarantena.

Amb aquesta mesura es vol aconseguir fomentar les classes presencials a tots els nivells educatius.

Pero altra banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet públic un nou protocol de cara a la tornada a les escoles de primària, infantil i escoles bressol, aquest dilluns dia 10. En cas d’un positiu a classe, es faran proves a tots els alumnes: en el cas de primària, a les farmàcies, i en el d’infantil, als CAP.

Argimon, a més, ha explicat que tots aquells infants no vacunats només s’hagin d’aïllar en el cas que el positiu sigui un convivent.

Els alumnes que cursin secundària, batxillerat o cicles formatius tindran el mateix protocol que la població adulta: si tenen la pauta completa de vacunació no caldrà que facin quarantena.

dades covidA Martorell, el risc de rebrot ha arribat als 3313.44 i ja compta amb una pauta completa de 21.953 vacunats.

Al nostre municipi seran tres les farmàcies encarregades de gestionar els casos positius de coronavirus: la Farmàcia Miralles Via (Avinguda Germans Martí, 25, 937765225), la Farmàcia Domingo (Carrer Dr. Lluís Gayà, 11-13, 935175248) i la Farmàcia de Dios (Carrer Comerç, 5, 937753229).

Allà, el ciutadans que hagin sortit positius en un test hauran de trucar a les farmàcies, o enviar un whatsapp, per facilitar les següents dades: DNI/CIP, telèfon de contacte i la marca de test d’antígens utilitzada per realitzar la prova.

Les farmàcies faran arribar aquestes dades al sistema electrònic del Departament de Salut, que contactarà amb els positius i duran a terme una xarxa de contactes estrets.

Tots aquells positius hauran de realitzar un confinament domiciliari i no podran sortir de casa fins que el test sigui negatiu.


Publicitat