El detingut com a presumpte autor de l’incendi forestal de Castellví passarà demà a disposició judicial

0
710
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Martorell? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram


foto: agents rurals

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell ha detingut un home com a presumpte autor d’un delicte d’incendi en grau de negligència greu pels fets ocorreguts a Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) dimarts dia 13 de juliol, on van acabar cremant 195 hectàrees.

 

 

La investigació dels fets va començar el mateix dimarts dia 13 de juliol quan diversos agents del Cos d’Agents Rurals, a partir de les dades recollides per testimonis i amb els vestigis del foc, van poder determinar l’àrea d’inici del foc.

foto: agents rurals

Els agents actuants van determinar que s’havien estat realitzant uns treballs mecànics en una tanca perimetral d’una finca a la zona de Valldaina, limítrof amb terreny forestal. A la zona es van localitzar les eines i es van poder recollir mostres de les restes d’uns treballs de soldadura, incloses les barilles de soldar. Amb els indicis recollits, el Cos d’Agents Rurals va poder identificar a una persona com a presumpte responsable d’aquests fets.

 

incendi forestal (agents rurals)

Al llarg de la investigació, els agents rurals també van treballar la possibilitat que el foc s’hagués pogut produir a partir d’una línia elèctrica que transcorre la zona. La Unitat RPAS del Grup de Suport Aeri del Agents Rurals va comprovar mitjançant drons i càmeres tèrmiques el recorregut de la línia, fet que va descartar aquesta hipòtesi al no apreciar-se cap anomalia.

El presumpte autor ha quedat detingut a les dependències dels Mossos d’Esquadra i demà passarà a disposició judicial.

Negligència greu

La realització de treballs mecànics és una activitat amb risc d’incendi forestal, i del 15 de març al 15 d’octubre cal disposar d’una autorització administrativa per a poder-la realitzar en terreny forestal o en els 500 metres que els envolten.

El dia i lloc on es va produir l’incendi es trobava actiu el nivell 2 del Pla Alfa i s’havien suspès les autoritzacions per l’elevat risc d’incendi forestal, per la qual cosa la realització d’aquests fets esdevenen una negligència greu.

Font: Agents rurals

 

Previsió Meteorològica