Estabilitzat l’incendi forestal de Castellví de Rosanes-Martorell

0
788

Segons informen els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a les 21.40h l’incendi forestal de Castellví de Rosanes-Martorell, que es va iniciar ahir a la tarda. Segons el Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat 195,7 hectàrees, la majoria de les quals de vegetació forestal (193,84 Has). El foc ha afectat majoritàriament el terme municipal de Martorell (138,62 Has). A Castellví de Rosanes, el foc n’ha arrasat 58,08.

Al llarg de la jornada d’avui dimecres, els Bombers s’han dedicat a estabilitzar el perímetre de l’incendi i a remullar la zona interior ja incendiada, on hi ha hagut algunes represes que han estat ràpidament controlades. A última hora de la tarda només restava un 5% de l’incendi per estabilitzar: una àrea de barrancs a tocar de la urbanització el Taió, per on el foc hauria pogut obrir-se a una zona forestal molt més gran. Aquí ha estat necessari treballar amb maquinària pesada per facilitar l’accés dels efectius de Bombers. L’altra zona on també s’han concentrat esforços ha estat un punt de l’incendi entre la B-23 i el peatge de l’AP7 a Martorell, on una represa ha cremat 6000 metres quadrats, però amb el suport d’un parell d’avions de vigilància i atac, els Bombers l’han controlat en uns 20 minuts.

Els mitjans aeris, 6 a la tarda, han reforçat la tasca feta per terra pels Bombers de la Generalitat, amortitzant al màxim les hores de vol en ple dia. Coincidint amb l’ocàs ja s’han retirat de la zona. D’aquesta manera, ara mateix hi ha treballant 84 dotacions terrestres, però progressivament s’aniran retirant vehicles fins a quedar una dotació de 18 camions durant tota la matinada, fent tasques de vigilància, amb la previsió de que demà tornin a repassar tot el perímetre amb el recolzament d’un helicòpter. Si es mantenen les condicions actuals de l’incendi, els Bombers el podrien considerar controlat al vespre, passat el període crític de màxima insolació, entre migdia i les 19h.

Tot i això, dels Bombers de la Generalitat faran seguiment de l’evolució i de l’efecte que tindrà el pas d’un front de pluges previst per a aquesta pròxima nit-matinada en aquella zona, que podria anar a associat a vent i turbulències prèvies a l’aigua.

Per una altra banda, i degut a la bona evolució de l’incendi, ja s’ha autoritzat tornar a les seves cases totes les persones que havien estat evacuades ahir de diverses carrers i punts aïllats de Castellví de Rosanes.