Pas enrere en la desescalada de les mesures sanitàries

0
1498

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquesta mateixa tarda noves restriccions sanitàries a Catalunya, noves restriccions que pretenen frenar l’expansió del contagis que hem patit aquest darrers dies.

Un pas enrere en la desescalada que s’havia iniciat en les darreres setmanes, en primer lloc totes les activitats finalitzaran a les 00.30 hores. A més, la totalitat de les activitats culturals s’hauran de dur a terme amb el públic assegut.

En quan a trobades de persones, s’hauran de limitar a un màxim de 10 persones en trobades socials, ja siguin públiques o privades. No estarà permès menjar o beure a la via pública, amb l’excepció de les activitats escolars.

Així mateix la Generalitat deixa en mans dels ajuntaments, als que han demanat que impedeixin l’entrada a parcs públics i platges, i els tanquin des de les 00:30 fins les 06:00 del matí i que evitin els actes multitudinaris.

Així mateix, ja havia assegurat que les noves restriccions no faran perillar els festivals programats al juliol i agost, ja que fins a un 90% són amb el públic assegut.

Les noves restriccions podrien entrar en vigor demà o demà passat, la Generalitat no ha confirmat la data exacte, per que com ha dit el conseller Argimon, el nou decret afecta a drets constitucionals, i ha de passar per l’aprovació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per poder tirar-les endavant.


Publicitat