Campanya conjunta de Mossos d’Esquadra i Policies Locals, coordinada pel Servei Català de Trànsit

0
802

ℹ️ 0’0, l’única taxa segura: campanya policial per reduir els accidents de trànsit a causa del consum d’alcohol i drogues

📆 Des d’avui, dilluns 21 de juny, i fins al proper diumenge 27, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb el cos dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals una campanya intensiva de controls per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i zones urbanes.

🚔 Coincidint amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan, des dels dies previs es desplegaran controls policials de drogoalcoholèmia pel conjunt del territori i es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que aquesta problemàtica pot provocar accidents de trànsit mortals i greus.

⚠️ L’SCT recorda que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i que, tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident es pot incrementar, atès que l’única taxa segura és 0’0%

📉 Al 2020, l’alcohol i les drogues van representar el 4,9% del total dels factors concurrents dels sinistres amb víctimes en vies interurbanes.

🔴 En la passada campanya del 10 al 16 de febrer de 2021, el 4% dels conductors controlats van donar positiu; d’aquests, un 27,3% van ser penals. D’altra banda, de les 427 proves d’estupefaents efectuades, en 220 casos es va donar positiu.