La Guardia Civil desarticula un grup organitzat dedicat al tràfic de drogues amb quatre detinguts a Martorell

0
1498
      • S’han confiscat gran quantitat de substàncies estupefaents i psicotròpiques, així com diners en metàl·lic i vehicles

      • En alguna fase de l’operació es va comptar amb el suport de la Policia Nacional.

imatge Guardia Civil

Quatre varons de nacionalitat espanyola, d’entre 33 i 40 anys, han sigut detinguts a Martorell dins de l’anomenada «Operación Armarios L» es va iniciar a mitjans del 2020, quan la Unitat Orgànica de Policia Judicial (U.O.P.J.) de la Guàrdia Civil de Lleida, va tenir  coneixement d’una organització dedicada al tràfic de cocaïna, i que part del seu subministrament es realitzava en les localitats d’Alpicat i d’Almacelles, ambdues de Lleida.

Durant les tres fases en què ha constat l’Operació, i que han tingut lloc en diferents localitats de les províncies d’Alacant (Ibi), Almeria (Albox) i Barcelona (Vilanova de Camí, Rubí, Igualada, Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera), s’han realitzat un total de 8 registres domiciliaris, confiscant les següents quantitats de substàncies estupefaents: 5.019 grams de marihuana, 1.586 grams de cocaïna, 424 grs. de haixix, 2.266 pastilles de èxtasi, 53 comprimits de MDMA, 635 grams de una substància encara per determinar així com 112 càpsules també pendents  d’anàlisi.

imatge Guardia Civil

També, dins de dels registres esmentats, s’ha incautat un total de 79.600 euros en metàl·lic, un revòlver calibre 38, una pistola modificada del mateix calibre, material per al funcionament de dos plantacions Indoor (dedicades al cultiu, producció i tràfic de marihuana, també desmantellades a Igualada i Sant Esteve Sesrovires), així com diversos vehicles.

Per aquesta raó s’han detingut als seus 9 integrants (3 d’ells ja ingressats a la presó), als quals se’ls imputen delictes d’ Organització Criminal, i tràfic de drogues, se’ls imputa els de tinença il·lícita d’armes, defraudació de fluid elèctric i blanqueig de capitals

Igualment, i en una de les fases d’investigació, s’ha comptat amb el suport de la Unitat de Droga i Crim Organitzat (UDICO) del Cuerpo Nacional de Policia, així com altres unitats territorials del mateix cos ubicades a Barcelona.