El Govern prorroga les mesures actuals contra la Covid-19 fins al 9 d’abril

0
617

El secretari general de Salut, el Dr. Marc Ramentol, ha anunciat avui que el Govern ha decidit prorrogar fins al 9 d’abril inclòs, les mesures actuals per frenar la propagació de la pandèmia contra la Covid-19 per dos motius: per un costat perquè permet sobrepassar el període festiu de la Setmana Santa i, en segon lloc, perquè coincideix amb la finalització de la vigència d’una ordre del Ministeri de Sanitat, que limita més les trobades socials.

Marc Ramentol ha explicat que s’està iniciant “un tímid creixement del nombre de contagis diaris de Covid-19” i que s’està deixant enrere la situació d’estancament que hi havia fins ara. En aquest context, ha explicat que el Departament de Salut té dues alertes sobre la taula que els preocupa. La primera, “l’augment de la mobilitat registrat el cap de setmana passat que se situa en valors propers a finals de l’estiu passat”. L’alerta rau, ha indicat, en “la possibilitat que l’augment de la mobilitat vagi acompanyat d’un augment de les trobades més enllà de les bombolles de convivència” i la segona, “la situació d’estancament de les persones ingressades a les unitats de crítics, inclús amb un petit lleuger augment aquestes darrers dies, que no denota una tendència clara al descens”. Avui, amb un total de 420 pacients a les UCI.

Per la seva part, el secretari de Salut Pública, el Dr. Josep Maria Argimon, ha explicat que els pacients de la tercera onada ingressats per Covid a les UCI són més grans que els de la segona onada, hi passen més dies i requereixen més traqueotomies.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha manifestat que de cara als propers dies de vacances, “no hem de confondre la mobilitat amb la interacció social” i, en aquest sentit, ha demanat limitar les interaccions fora de la bombolla. També ha recordat que d’acord a la normativa estatal, “a partir del dia 26 de març hi haurà una modificació en la qual les reunions i/o trobades familiars de caràcter social es limiten a un màxim de 6 persones en espais públics a l’aire lliure, i de 4 persones en espais públics tancats llevat de persones convivents, en espais privats s’han de limitar a convivents”.