SEAT farà 4.500 tests diaris als seus empleats de Producció per contribuir a frenar la COVID-19

• La companyia farà proves d'antígens dues vegades per setmana per minimitzar el risc de brots
• Amb més de 55.000 test PCR i d'antígens als seus treballadors des de l'inici de la pandèmia, la incidència a SEAT és de l'1%, molt per sota de la mitjana en el seu entorn
• La companyia està en contacte amb les autoritats per col•laborar amb el pla de vacunació de la població

0
981

SEAT ha realitzat des de l’1 de gener més de 15.000 tests entre els seus empleats i ha establert un pla de proves ràpides massiu, que entra en vigor demà, pel que més de 10.000 treballadors de tots els centres de treball, es realitzaran test d’antígens dues vegades per setmana, amb una mitjana de 4.500 proves diàries. L’objectiu d’aquesta mesura és minimitzar el risc que es produeixin brots en els llocs de treball i destensar la xarxa de salut pública, davant l’alarmant increment de casos en l’àmbit social i el progrés del cep britànica del coronavirus, que té una capacitat de contagi estimada un 56% més alta.

En total, des d’abril de 2020, i comptant PCRs i test ràpids d’antígens, la companyia ha realitzat fins a la data més de 55.000 proves. La detecció de casos positius ha estat realment baixa, ja que, sobre les proves a el 100% de la plantilla, els casos positius han estat de l’0,6%, a l’abril, l’1%, al setembre, i un 0,7% , al gener, percentatge molt allunyat de la mitjana de positivitat del seu entorn, actualment al voltant de l’10%.

Pla de vacunació en tres fases
Amb l’arribada de les vacunes per a la COVID-19 a Espanya, SEAT està treballant en un pla que permeti vacunar els seus treballadors a mesura que la disponibilitat de vacunes augmenti, sempre en coordinació amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La companyia ha manifestat a les autoritats la seva predisposició per col·laborar de diferents maneres amb en el pla de vacunació de la població i contribuir a alleugerir així la càrrega de el sistema públic.

Al marge d’això, i pel que fa als propis treballadors, la companyia ha traçat un pla de vacunació en tres fases, que s’espera aplicar a mesura que augmenti el nombre de vacunes disponibles i sense interferir en els plans de proveïment de les autoritats. A la primera, s’ha plantejat vacunar tot el personal sanitari de la seva plantilla, compost per més de 50 persones. En una segona etapa, i de nou amb la col·laboració de les autoritats sanitàries, s’espera poder vacunar tot el personal de risc i amb més exposició a virus, abans de poder passar a una fase de vacunació massiva.


Publicitat