Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del pla VENTCAT per la previsió de forts vents demà al prelitoral central

Es recomana extremar la precaució en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins.
Retireu o fixeu bé els objectes que tingueu a l'exterior per evitar accidents
Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles
A partir de la propera mitjanit també hi haurà onatge intens a tot el litoral

0
494

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen demà divendres sobretot al prelitoral central.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, demà es podran produir ratxes de vent superiors als 72 km/h especialment a les comarques del Baix Llobregat, Anoia i Alt Penedès i, amb menor intensitat, a altres comarques de Barcelona i Tarragona.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca que encara puguin quedar. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles i recordeu que hi ha restriccions a la mobilitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Podeu consultar les restriccions en vigor i altra informació relativa al COVID-19 en aquest enllaç: https://bit.ly/2Mb9rP3

Prealerta pla PROCICAT per onatge

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla d’emergències PROCICAT per fort onatge demà a tot el litoral.

Segons l’SMC, demà divendres les onades podran superar els 2,5 metres al llarg de tot el litoral català. Hi haurà mar de fons de component sud. Al final del dia, el llindar d’avís es podrà superar al cap de Begur i al cap de Creus, on hi haurà mar creuada.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades i interior.gencat.cat/onatge


Publicitat