SEAT i els sindicats arriben a un acord d’ERTO, provocat per la manca de semiconductors

0
1008

Foto: SEAT
Acord entre SEAT i representants dels treballadors en relació a l’ERTO que s’ha hagut d’aplicar per la manca d’estoc de semiconductors (xips). L’expedient regulador, que entrarà en vigor el proper dilluns 18 de gener fins al 30 de juny, afectarà a un màxim de 400 persones a la planta de la companyia a Martorell i de 150 empleats a la planta de la Zona Franca.

A més, s’han d’afegir empleats afectats per tancaments puntuals de les plantes. Aquests duraran fins a 20 dies a Martorell i la Zona Franca i un màxim de 30 dies a la planta del Prat de Llobregat. Es calcula una afectació d’un màxim d’11.802 empleats.

Per aquesta causa empresa i sindicats han deixat sobre la taula un pla social amb aquestes condicions:

– Queden exclosos els treballadors més grans de 55 anys i els professionals amb menys d’un any d’antiguitat a l’empresa.

– Millora de la prestació fins al 80% del salari i possibilitat de fer formació en línia a més de mantenir el 100% de la remuneració. Per altra banda l’empresa garantirà el cobrament de les quatre pagues extres dels empleats.

La línia 2 és la que patirà aquesta afectació i és l’encarregada de la fabricació del SEAT León i el SEAT Formentor. Una part dels treballadors de la línia 2 cobriran la línia 1 amb tres torns. La resta formarà part de l’expedient.

SEAT mostra l’optismisme de recuperar la resta d’aquest 2021 el volum de vehicles que no es pugui produir durant aquestes setmanes.