SEAT i els sindicats arriben a un acord d’ERTO, provocat per la manca de semiconductors

0
1378

Foto: SEAT
Acord entre SEAT i representants dels treballadors en relació a l’ERTO que s’ha hagut d’aplicar per la manca d’estoc de semiconductors (xips). L’expedient regulador, que entrarà en vigor el proper dilluns 18 de gener fins al 30 de juny, afectarà a un màxim de 400 persones a la planta de la companyia a Martorell i de 150 empleats a la planta de la Zona Franca.

A més, s’han d’afegir empleats afectats per tancaments puntuals de les plantes. Aquests duraran fins a 20 dies a Martorell i la Zona Franca i un màxim de 30 dies a la planta del Prat de Llobregat. Es calcula una afectació d’un màxim d’11.802 empleats.

Per aquesta causa empresa i sindicats han deixat sobre la taula un pla social amb aquestes condicions:

– Queden exclosos els treballadors més grans de 55 anys i els professionals amb menys d’un any d’antiguitat a l’empresa.

– Millora de la prestació fins al 80% del salari i possibilitat de fer formació en línia a més de mantenir el 100% de la remuneració. Per altra banda l’empresa garantirà el cobrament de les quatre pagues extres dels empleats.

La línia 2 és la que patirà aquesta afectació i és l’encarregada de la fabricació del SEAT León i el SEAT Formentor. Una part dels treballadors de la línia 2 cobriran la línia 1 amb tres torns. La resta formarà part de l’expedient.

SEAT mostra l’optismisme de recuperar la resta d’aquest 2021 el volum de vehicles que no es pugui produir durant aquestes setmanes.


Publicitat