SEAT prepara un ERTO de 5 mesos i que afectarà a 550 empleats

0
793

Foto: SEAT
La direcció de Seat ha plantejat als sindicats un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que deixarà a casa durant 5 mesos a uns 550 treballadors de la planta de Zona Franca (150) i Martorell (400) i que afectarà en dies solts fins a un màxim d’11.000 empleats, deguda a la restricció a nivell mundial del subministrament de semiconductors. La companyia també ha plantejat tancaments de 20 dies per línia a la planta de Martorell, 20 dies a la planta de la Zona Franca de Barcelona i de 30 en la planta de components del Prat de Llobregat.

Aquest serà el tercer ERTO que s’aplicarà des de l’inici de la pandèmia per COVID-19.

En la primera reunió amb els sindicats es va intentar concretar els acords d’aquesta decisió i es preveu arribar a un acord al finalitzar aquesta setmana. Tot i que s’estima l’inici a partir del proper 25 de gener, des de l’empresa han mostrat la intenció de començar més aviat.

Des de l’empresa han reiterat que el volum de vehicles que es deixin de fabricar per la manca d’aquestes peces, que encara no està quantificat, es recuperarà a la segona part de l’any.

Ara ens trobem en un déficit mundial de xips integrats, aquesta restricció a nivell mundial de subministrament de semiconductors, un component clau dels xips integrats en els circuits electrònics de determinats vehicles, és conseqüència de la crisi de la COVID-19, que va provocar una aturada en la indústria de l’automoció i va portar als principals fabricants de semiconductors a reassignar producció a altres sectors.

Aquesta decisió es preveu que finalitzi el proper 30 de juny.