Departament de Salut farà tests massius per detectar la COVID-19 a Martorell, a partir de divendres

0
1283

Foto Martorell TV
El Departament de Salut de la Generalitat iniciarà aquest divendres dia 25 una campanya de detecció del COVID-19 a Martorell. Un cribatge que es realitzarà a la sala de la Biblioteca Municipal i de dilluns a divendres, de 15 hores fins les 20 hores. També el dissabte al matí, encara que no hi ha horari confirmat encara.
 
Aquestes proves estan destinades als veïns i veïnes majors de 16 anys de Martorell i asimptomàtics. El test antigènic ràpid tindrà una durada de 20 minuts. L’antigen de Covid-19 és una prova de diagnòstic directe de virus que detecta partícules estructurals de la mateixa en mostres respiratòries (hisop nasofaringi). El gran avantatge, a més que permet tenir el resultat en només 15 minuts, és que té una elevada sensibilitat en els primers dies de la infecció. Concretament, la sensibilitat en els primers dies de contagi (0-3 dies) és d’un 100% i del 4t-7è dia del 90%. Això permet un diagnòstic ràpid i urgent d’aquells pacients amb simptomatologia o que hagin tingut contacte estret amb una altra persona amb diagnòstic positiu al virus. La presa de mostra és nasofaríngia i no cal anar en dejú.
 
Per altra banda, les proves de detecció del COVID-19 a persones amb símptomes es continuaran realitzant als Centres d’Atenció Primària.
 
A dia d’avui la taxa de reproducció del virus a la ciutat és del 0,98 i el risc de contagi, molt alt.