Màquines que recompensen per reciclar, a les estacions de FGC, una d’elles a Martorell Central

0
1141

S’han distribuït deu màquines en diferents estacions de l’àrea metropolitana de Barcelona.

foto: fgc

La iniciativa forma part de Reciclos, el Sistema de Devolució i Recompensa, SDR, desenvolupat per Ecoembes, i pel qual, a més de donar una segona vida a aquests residus, s’ofereixen recompenses amb què fomentar el transport sostenible. Nieves Rey, Directora de Comunicació i Marketing d’Ecoembes ha explicat que el que es pretén és incentivar opcions sostenibles com el recolzament al transport públic i a la mobilitat elèctrica a més d’un moviment social com el Banc d’Aliments de Catalunya, accions amb persones amb discapacitats, entre d’altres.

El sistema, que ja funciona en els contenidors grocs de setze municipis catalans, estarà ara present a les estacions de Provença, Martorell Central, Pl. Espanya, Sarrià, l’Hospitalet Av. Carrilet, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, La Creu Alta , Can Feu | Gràcia i Vallparadís Universitat. A partir de la setmana que ve, també hi haurà a Pl. Catalunya, Terrassa Rambla, Almeda, Igualada i Manresa Baixador. En total, a finals de novembre, hi haurà quinze màquines funcionant en quinze estacions i, de cara a finals d’any, està previst que s’instal·lin més en altres localitzacions.

El funcionament de les màquines és molt senzill:

Només s’ha de connectar a l’aplicació de Reciclos, fer una foto dels envasos, depositar-los a les màquina i escanejar el codi QR que apareixerà a la pantalla. Una vegada fet, s’obtindran punts, i aquests es podran canviar per les diferents recompenses disponibles.


Publicitat