Aquestes són les noves mesures aprovades pel Govern de la Generalitat i que entraran en vigor demà divendres

0
2292

Després de la roda de premsa realitzada fa uns minuts, aquests són els acords del Govern extraordinari amb el Vicepresident Pere Aragonès, la portaveu Meritxell Budó i els consellers Miguel Samper i Alba Vergés. Mesures que entraran en vigor demà divendres dia 29.

Meritxell Budó – Portaveu Generalitat
* Limitació de desplaçaments personals fora del domicili i evitar la circulació per les vies d’ús públic.
* Es permeten els desplaçaments dins de la mateixa comarca, motivats per la visita als cementiris el dia 1 de novembre i 31 d’Octubre. També per activitats esportives individuals a l’aire lliure i per permisos penitenciaris.
* Queda restringida l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, excepte aquells casos que estiguin justificats.
* Queda restringida l’entrada i sortida a cada terme municipal, des de les 06:00 hores de divendres fins a les 06:00 hores de dilluns, excepte per desplaçaments justificats.
* La «bombolla de convivència» fa referència al grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. També s’amplia a cuidadors/res i/o personal de suport imprescindible.
* Les empreses de servei i comerç minorista, se’n suspèn l’obertura al públic dels centres comercials i recintes comercials. Poden obrir les botigues d’alimentaciò i productes de primera necessitat sempre que tingui una superfície inferior als 800 metres quadrats i accés directe del carrer a la botiga. Aforament limitat al 30%.
* Se suspèn l’obertura al públic de les activitats culturals de les arts escèniques i musicals, teatres, cinemes, auditoris o similars. Tant en recintes tancats com a l’aire lliure en els espais especialment habilitats.
* En l’àmbit de l’hosteleria i la restauració, se suspèn l’obertura al públic dels serveis de restauració en tot tipus de locals i establiments. Els serveis de restauració poden continuar prestant serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment.
* Respecte al lleure se suspenen les activitats de lleure infantil i juvenil, l’esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l’horari lectiu habitual dins o fora del centre educatiu amb un propòsit educatiu o formatiu.
* L’obertura al públic dels establiments i locals comercials minoristes queda condicionada a que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 800 metres quadrats.
* Obligació als titulars dels centres de treball, públics i privats, a limitar al màxim la mobilitat laboral de persones treballadores, adoptant les mesures organitzatives i tècniques necessàries. Augmentar el teletreball sempre que sigui possible.
* Els transports públics mantindràn la seva oferta al 100% encara que es produeixin una disminució de la demanda.
* En l’àmbit educatiu, es redueix l’assistència presencial dels alumnes d’estudis post-obligatoris (Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i grau superior).
* Prohibició de consumir aliments i begudes en espais públics (excepte sortides escolars).

* Parcs, jardins públics i àrees de joc infantil, fins les 20 hores.
* Biblioteques només per a préstec de documents prèvia reserva.
* Cerimònies civils, religioses i de culte: aforament limitat al 30%.

MOBILITAT ESSENCIAL

– Assistència a serveis sanitaris i socials.
– Obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.
– Educació.
– Retorn al lloc de residència.
– Atenció a persones vulnerables o amb necessitats especials.
– Desplaçament a entitats financeres o d’assegurances.
– Actuacions judicials, notarials o d’òrgans públics.
– Renovació de permisos i documentació oficial i altres tràmits administratius inajornables.
– Realització d’exàmens o proves oficials.
– Causes de força major.
Sempre degudament justificat.