El sindicat de metges ajorna dos dies la vaga convocada davant l’empitjorament de casos de COVID-19

0
761

Foto: Metges de Catalunya
El sindicat de metges ajorna dos dies la vaga convocada, entres el 13 i el 16 d’octubre, als centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut, davant la situació sanitària actual de la covid-19. Així ho han decidit ahir dimecres davant l’empitjorament dels indicadors de la pandèmia de la COVID-19.

El sindicat ha pres aquesta decisió “anteposant la cura a la salut de la població a la legítima i justa defensa de la millora de les condicions laborals i salarials del personal mèdic, el qual està patint, des de fa molts anys, una sobrecàrrega de treball asfixiant que fa saltar pels aires els més mínims estàndards de qualitat assistencial“.

L’organització ha remarcat que els professionals de l’ICS que no abandona les seves reivindicacions, sinó que “només” ajornen les mobilitzacions fins que la situació pandèmica millori a Catalunya.

El sindicat acusa al Departament de Salut i a l’ICS de “menysprear” la professió mèdica i no atendre les seves reivindicacions, “en negar-se a seure a negociar cap de les demandes plantejades per millorar l’atenció al pacient i les condicions laborals dels professionals“.

Tambbé agraeix el suport que ha rebut de la ciutadania, d’alguns grups parlamentaris i de representants d’altres col·lectius sanitaris.


Publicitat