SEAT destina una inversió de 7 milions d’euros en la construcció d’un laboratori de bateries pioner a Espanya

0
478

SEAT continua en el procès d’electrificació. La companyia martorellenca ha iniciat el futur Test Center Energy (TCE), un laboratori de bateries d’automobilística que estarà ubicat a la planta de SEAT a Martorell.

Amb una inversió de més de 7 milions d’euros, es desenvoluparan i provaran diversos sistemes d’energia destinats a vehicles elèctrics i híbrids. Amb una capacitat d’assaig que pot arribar als 1,3 MW de forma simultània, aquest espai es convertirà en un laboratori de bateries elèctriques únic i pioner a l’estat espanyol. Aquesta construcció està inclosa en el pla d’inversions de 5.000 milions d’euros anunciat per la companyia.

Foto: SEAT

La construcció finalitzarà a l’abril de 2021, tindrà una superfície de prop de 1.500 metres quadrats i inclourà diferents espais d’assaig per a la validació de mòduls de cel·les amb tecnologia liti-ió, bateries de mitjana i alta tensió, així com diferents carregadors utilitzats en tota la gamma de vehicles electrificats.

A més, està previst que disposi de diverses càmeres climàtiques que permetran realitzar proves amb les bateries i mòduls sota condicions tèrmiques extremes, simulant així els diferents entorns en què es poden trobar un automòbil durant el seu cicle de vida. Addicionalment s’incorporarà un laboratori d’electrònica d’alta tecnologia amb l’objectiu de dissenyar, fabricar prototips i realitzar proves d’assajos.

Per altra banda, es crearà un taller dissenyat i equipa per a realitzar proves en vehicles electrificats, amb capacitat per treballar simultàniament amb fins a sis cotxes. En aquest espai es realitzaran diversos assajos relacionats amb les prestacions de sistema d’energia, la seguretat funcional i la integració de funcions. Per això, s’incorporaran a la instrumentació sistemes de visió artificial.

Segon indica Werner Tietz, vicepresident de R+D de SEAT: «Anunciem la posada en marxa d’aquest projecte amb molta il·lusió. SEAT porta anys apostant per l’electrificació de la companyia i la construcció d’aquest nou Test Center Energy, únic a Espanya, és un pas ferm en aquesta direcció. Aquest nou laboratori de bateries ens permetrà desenvolupar els sistemes d’energia de futurs vehicles híbrids i elèctrics, contribuint així a la creació d’una electromobilitat sostenible«.