Wayne Griffiths, nou president de SEAT

0
544

Des del proper 1 d’Octubre, Wayne Griffiths serà el nou president de SEAT. Així ho ha nomenant el Consell d’Administració de SEAT, dirigit per Herbert Diess, president del Grup Volkswagen.

Diess ha fet públic el seu suport «Wayne Griffiths és un dels directius més qualificats del grup Volkswagen. Durant els últims quatre anys, ha conduït les vendes de Seat a nivells rècord i està liderant el desenvolupament de la nova marca Cupra. Compta amb tot el meu suport i estic segur que seguirà el rumb de l’èxit a Seat»

Griffiths era el vicepresident executiu Comercial de SEAT des de l’1 de setembre de 2016 i també és president del Consell d’Administració i conseller delegat de CUPRA.

Aquesta decisió és presa vuit mesos després de la marxa de Luca de Meo, actual President de Renault, i que va ocupar el lloc de CEO de Seat desde del novembre de 2015 fins el passat gener.

Griffiths, nascut al Regne Unit al 1966, ha sigut des de l’inici el candidat favorit per assolir el lloc de treball. Malauradament, a causa de la pandèmia global ocasionada pel COVID-19, aquest nomenament s’ha endarrerit més temps del desitjat.

Foto: Martorell TV

Wayne Griffiths és un dels grans impulsors de la marca Cupra així com de l’èxit de vendes de Seat en els darrers anys. L’últim any amb resultats històrics, amb un augment del 40% en un període de 3 anys. Ara, el CEO és troba amb una situació que haurà de fer front ja que la crisi sanitària ha truncat aquests guanys, tornant a col·locar a Seat en pèrdues.

També els sindicats de Seat aproven el nomenament del directiu, ja que sempre ha mostrat un perfil comercial que ajudarà a reimpulsar la marca a més de posar en valor el seu coneixement de la companyia.

El nou president té davant la planificació de nous models pels propers anys i haurà de cobrir la baixa del model Ibiza, ja que SEAT va comunicar que tant el SEAT Ibiza com el SEAT Arona deixaran d’estar disponibles amb motors dièsel.

SEAT, que es va fundar l’any 1949, és actualment una companyia subsidiària del grup alemany Volkswagen. La central es troba al nostre municipi, Martorell, i es calcula que té una plantilla de prop de 14.000 empleats. Al juliol, SEAT va anunciar una inversió de 5.000 milions d’euros fins l’any 2025 amb l’objectiu d’assumir nous projectes i fabricar cotxes elèctrics.

El vicepresident executiu de Finances i TT continuarà sent Carsten Isensee, deixant el càrrec de presidència en funcions que havia assumit el passat mes de gener.

Foto Martorell TV