Actualització de les darreres mesures sanitàries als centres educatius

0
884
Foto Martorell tv

Com ja es preveia, el Procicat (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya), ha realitzat una nova actualització en les mesures sanitàries que ja estaven aprovades en l’àmbit educatiu.

El proper dilluns 14, 2433 alumnes començaran les classes a les escoles públiques de primària de Martorell. I 1.231 ho faran als instituts de secundària. Tot i que en un principi es permetia no fer servir la mascareta en hores lectives, sempre i quan es mantinguès el grup estable, això ha canviat, ja que, a partir dels 6 anys, els i les alumnes hauran de portar la mascareta en tot moment. Almenys durant les dues primeres setmanes.

Després es valorarà de nou la situació de la pandèmia i s’anirà informant a les direccions dels centres sobre l’obligatorietat de continuar altra setmana o no.

Respecte a la simptomatologia de coronavirus en els més petits, les senyals són les següents:

· Febre o febrícula (+ 37.5ºC)
· Tos
· Dificultat per a respirar
· Mal de coll
· Refredat nasal
· Fatiga
· Mal de cap
· Mal de panxa, vòmits o diarrea
· Pèrdua d’olfacte o gust (amb infants més grans i els adolescents)

El canvi important és que, com ja sabem, els refredats són habituals en els més petits, però, si no van acompanyats de febre o qualsevol altre indici de la llista anterior, no serà considerat un símptoma del COVID-19.

Respecte a les reunions entre centre escolar i famílies, reunions personals i les que fan referència a claustre de professors, hauran de ser telemàtiques. Només aquelles en les que es pugui assegurar un màxim de 10 persones, es podrien fer presencials.