Cs Martorell celebra que el ple aprovi per unanimitat sol·licitar que l’Ajuntament disposi de la totalitat del superàvit del 2019

El portaveu local de Cs, Juanjo Pérez destaca el consens entre les diferents forces polítiques "per a reclamar una reforma urgent del finançament del món local"

0
1491

El ple de l’Ajuntament de Martorell va aprovar per unanimitat en la darrera sessió plenaria, celebrada de manera telemàtica el passat dilluns, sol·licitar una modificació de la Llei Orgànica 2/2012 d’estabilitat pressupostària i financera que permeti als Ajuntaments disposar de la totalitat del superàvit generat el 2019 i del romanent dels anys anteriors. La moció, que sorgeix a iniciativa del Grup municipal de Ciutadans (Cs), va comptar amb l’adhesió de pràcticament la totalitat de forces polítiques del consistori un cop acordats els punts finals de la proposta, de cara a la seva presentació i posterior ratificació en el plenari. Juanjo Pérez, portaveu de Cs Martorell, ha volgut destacar la voluntat de consens dels grups polítics per a reclamar al Govern de l’Estat “que abordi les actuacions necessàries per a una reforma urgent del finançament del món local”.

El regidor taronja ha apuntat, a travès d’una nota de premsa posterior a la sessió plenària, que des de totes les institucions “s’estan fent propostes per a afrontar la recuperació després de la crisi de la Covid-19”, però ha remarcat que la primera mesura per a iniciar aquesta recuperació “ha de ser permetre a les administracions locals que puguin prendre decisions jurídiques i econòmiques en el marc de les seves competències”. L’objectiu, segons Pérez, és que els municipis disposin dels recursos econòmics i de la liquiditat necessària per a impulsar polítiques de proximitat “que beneficiïn directament a una societat que necessita més que mai aquesta intervenció pública, juntament amb l’impuls del propi teixit social i empresarial”, ha conclòs l’edil.


Publicitat