SEAT realitzarà test PCR als 15.000 empleats per a la seva reincorporació laboral

0
783

SEAT realitzarà test PCR als seus 15.000 empleats per garantir la seva salut i evitar contagis de COVID-19.

Foto: SEAT

A partir del proper 27 d’abril, la companyia reiniciarà de forma gradual l’activitat. L’empresa ha acordat amb els representants sindicals realitzar setmanalment, més de 3000 test PCR per a la detecció de la SARS-CoV-2. Aquests tests són la prova diagnòstica més fiable per identificar si les persones avaluades han contret el virus COVID-19.

Amb això, SEAT és la primera companyia a Espanya que fa aquestes proves. Es realitzarà als empleats de producció de SEAT Martorell, SEAT Barcelona, ​​SEAT Components i CROS. També a la resta de professionals amb ampliació del Grup Volkswagen a Espanya. Avui, 22 d’abril, SEAT ja ha començat les proves en tres centres d’atenció a les instal·lacions de CARS (Martorell), SEAT Barcelona i SEAT Components.

Els tests seran analitzats per un laboratori homologat pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya i estaran coordinats pel Servei Mèdic de SEAT. La supervisió serà a càrrec del Dr. Bonaventura Clotet, director d’IrsiCaixa i membre del Comitè Científic de SEAT.

Respecte al retorn a l’activitat, SEAT reiniciarà la producció el proper 27 d’abril, a les plantes de Martorell, Barcelona i Components. Una tornada a l’activitat que es durà a terme de forma gradual per aplicar les mesures de salut i seguretat necessàries. Amb aquesta mesura, es vol contribuir a reactivar l’ocupació a SEAT i a les empreses proveïdores i així limitar l’impacte econòmic de la crisi sanitària.

En concret, SEAT ha dissenyat un protocol sanitari específic: s’adaptaran les línies de producció garantint que tots els empleats puguin mantenir la distància de seguretat exigida de dos metres, tots els treballadors rebran màscares quirúrgiques i tindran a la seva disposició gels desinfectants, les instal·lacions se sotmetran a una neteja profunda…

Foto: SEAT

Durant la vigència d’aquest protocol, no es podran recuperar els nivells de producció previs a la crisi. Per aquesta raó, la direcció de SEAT i els representants sindicals estan negociant un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació per causes organitzatives per al personal de producció. La durada màxima de l’ERTO és de vuit setmanes, fins que es reprengui el ritme de producció previ a l’inici de la pandèmia. El personal no vinculat a l’àrea de producció estarà exclòs de l’ERTO.

 

Foto: SEAT

Com ja haviem indicat a Martorell Tv, SEAT és una empresa compromesa amb la fabricació de material sanitari, després d’adaptar la línia del SEAT León per fabricar més de 600 respiradors d’emergència, a més de fabricar, en col·laboració amb altres empreses, màscares quirúrgiques elaborades amb els filtres que s’utilitzen en les cabines de taller de pintures de la planta de Martorell.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha autoritzat l’ús d’aquestes màscares de manera temporal mentre duri la situació d’emergència sanitària originada pel COVID-19.