Els menors de 14 anys podran sortir al carrer però amb més limitacions de les esperades

0
1990

Pla general del Consell de Ministres d’aquest 21 d’abril del 2020
L’alleugeriment del confinament dels més petits de la casa arribarà minvat donades les primeres expectatives que va anunciar el President del Govern Espanyol, Pedro Sánchez.

Aquest migdia la Ministra portaveu del Govern, Maria Jesús Montero, ha dit que els menors de 14 anys podran sortir a partir del 27 d’abril acompanyats d’un adult per fer les activitats previstes al decret d’alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc, el que no ha concretat la ministra portaveu és si els menors hauran de fer ús de les mascaretes per exemple, i ha apel·lat a la responsabilitat dels adults per que el menors facin cas de les recomanacions.

Referent als majors de 14 anys, la ministra ha dit que els adolescents d’entre 14 i 18 anys podran sortir per fer les activitats permeses al decret d’estat d’alarma sense acompanyament, de fet fins ara ja ho podien fer, però sempre dins les activitats permeses pel decret, en aquest sentit, ha dit que “un nen de 4 o 5 anys no pot anar a comprar el pa sol però els de 15 o 16 anys ja ho han estat fent i, per tant, ho podran seguir fent sense inconvenients”.

Montero ha remarcat que cal responsabilitat i que els infants hauran d’anar acompanyats pels adults amb qui conviuen. En qualsevol cas, ha negat que es pugui sortir a l’exterior per fer passejades sense justificar.


Publicitat