Actualització de dades per l’Alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa

0
1418

L’Alcalde, Xavier Fonollosa, ha informat, com cada dia, de les darreres dades de la població a més d’enviar un missatge a la població de Martorell.

Avui ha sigut un dia dur i complicat. Tothom té un cas proper de contagi o mort per aquest virus COVID-19. L’Alcalde sap que es difícil el consol per la pèrdua d’un èsser estimat, però envia força i ànims per seguir endavant. A més, ofereix la seva ajuda per qui la necessiti.

També informa que la feina ha continuat als centres sanitaris en un dels pitjos dies de l’epidèmia: «El dispositiu assistencial dels hospitals de campanya del Sagrat Cor i de l’Hotel Ciutat de Martorell avança en espera de completar el nombre de professionals necessaris per tirar-los endavant amb garanties i que puguem descarregar l’Hospital Sant Joan de Déu«.

Des de l’Ajuntament s’han coordinat amb el Departament de Salut una habilitació a l’Hotel Manel. Aquesta solució es pels professionals sanitaris de Martorell. Així podran descansar sense haver de desplaçar-se a casa seva. Molts demanaven aquest aïllament de les seves famílies i des del consistori se’ls facilitarà tot el que puguin donar a les seves demandes.

Foto: Ajuntament de Martorell
També, afegeix, s’han repartit mascaretes, de les donacions que van rebre a les farmàcies de Martorell. Desprès de la demanda, l’alcalde explica que és un servei essencial per aquests dies. A més reconeix la dificultat d’obtenir material de protecció individual. Fonollosa, vol agraïr al personal farmacèutic i a tots els que treballen a serveis essencials.

Des de la SEAT es segueix fabricant mascaretes. Per altra banda, ja són més de 200 persones voluntàries les que es troben per cosir-les. L’Alcalde recorda que si algú vol ajudar, es pot adreçar amb un correu a sap@martorell.cat o trucant al telèfon 93 774 00 69.

Respecte a les dades hospitalàries, són les següents:

Hospital Sant Joan de Déu: 129 infectats per coronavirus; 75 personal sanitari i 54 pacients ingressats amb positiu (26 de Martorell).
A més de 46 persones pendents del resultat de la prova.

Hospital Sagrat Cor: 25 positius ingressats.

16 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu.

En total, 170 persones infectades de coronavirus (53 són de Martorell).

Respecte a les víctimes, avui s’han de lamentar 3 morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu.
A més de 3 morts a les residències de gent gran.

En total, 6 morts.

L’Alcalde, una vegada més, els vol transmetre el seu sentit condol.

Per últim, el batlle recorda que: «El nostre confinament a casa és la millor manera de contribuir a frenar l’epidèmia«. I seguir les recomanacions, a més de mantenir la moral ben alta.