Xavier Fonollosa dóna la informació diària sobre el coronavirus a la ciutat

0
1416

L’Alcalde vol començar la seva compareixença demanant calma i serenitat a la població. Sap que és complicat i que tothom vol terminar amb aquesta epidèmia. Per això demana responsabilitat durant aquests dies.

També torna a mostrar la seva confiança al sistema sanitari i sociosanitari, i agraeix a tot el personal l’esforç que realitza diàriament.

Respecte a l’hospital de campanya de l’hospital Sagrat Cor, informa que avui han arribat més llits i que la brigada municipal porta treballant des d’ahir en la seva instal·lació. Només restaria esperar a la resposta del Departament de Salut i els professionals adients per fer-lo funcionar.

A més, ha arribat a la ciutat una primera remesa de tests ràpids per detectar el coronavirus. No és suficient però sí una part del que es rebrà en els propers dies.

També ha tingut un record per l’empresa SEAT que, com ja tothom sap, ha transformat una línia de producció del SEAT León en una línea de fabricació de respiradors assistits per dónar als nostres hospitals i als de la resta del país.

Respecte a les dades hospitalàries, són les següents:

Hospital Sant Joan de Déu: 136 infectats per coronavirus; 70 són personal sanitari i 66 són pacients ingressats amb positiu. A més de 33 persones pendents del resultat de la prova.

Hospital Sagrat Cor: 16 positius.

15 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu.

En total: 167 persones infectades de coronavirus (45 de Martorell).

De baixes, lamentablement, avui han sigut 4 morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’Alcalde, una vegada més, trasllada als familiars el seu sentit condol.

Per últim, recorda que hem de continuar en el nostre confinament i fugir del desànim. Anima a confiar entre tots i aconseguir que el coronavirus passi a la història.