Actualització de les dades de la ciutat a dia d’avui.

0
1413

L’Alcalde de Martorell informa, com cada dia, de la situació actual de la ciutat.

Xavier Fonollosa recorda que ara començarem un confinament més estricte, després de les modificacions de l’estat d’alarma dictades pel govern d’espanya per contenir el coronavirus.

Des de l’Ajuntament, s’han posat en contacte amb el Col·legi de Metges de Barcelona per demanar més llits per l’hospital de campanya que s’ha instal·lat al Sagrat Cor. També el degà Jaume Padrós, va fer una crida solidària a les xarxes socials. La resposta es que entre avui i demà la brigada municipal recollirà tots els llits que els han ofert.

També vol agraïr, un dia més, l’aportació dels martorellencs, i avisa que l’Hospital Sant Joan de Déu ja està per sobre de la seva capacitat.

No s’oblida dels professionals sanitaris, que han passat aquest tercer cap de setmana de confinament, treballant de valent. A més del CAP, que ha estat preparant tot l’operatiu per acondicionar l’Hotel Ciutat de Martorell i el Sagrat Cor amb totes les condicions assistencials i sanitàries per als pacients i per al personal.

Per això, vol agraïr la feina del personal sanitari, dels hospitals i del Centre d’Atenció Primària. Durant el seu treball, la resta de persones poden estar a casa. Afegeix al seu agraïment al personal sociosanitari que està a les residències de gent gran i altres residències.

L’Alcalde fa pública la informació on es desprèn que s’estan seguint tots els protocols i procediments que s’han establert des de la Generalitat per les residències de gent gran com, aïllar als contagiats de la resta, donar atenció assistencial als malalts, trasllat a l’hospital en cas d’empitjorament i revisió dels requisits establerts per l’Autoritat Sanitària. A més anima a confiar en el personal sanitari i sociosanitari de les residències.

Respecte a les dades hospitalàries, són les següents:

Hospital Sant Joan de Déu: 122 infectats per coronavirus (67 són personal sanitari i 55 són pacients ingressats amb positiu, 19 dels quals de Martorell).
A més de 38 persones ingressades que se’ls ha fet la prova i estan aillades en espera de resultat.

Hospital del Sagrat Cor: 16 positius ingressats.

17 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu.

En total, 139 persones infectades de coronavirus de les quals 42 són de Martorell.

Tristement, s’ha de lamentar la mort de 5 persones més a l’Hospital Sant Joan de Déu. 3 de Martorell i 2 de fora de Martorell. A més de 6 morts de les residències. L’Alcalde vol transmetre el seu sentit condol a les famílies.

El batlle vol que la població es mantingui ferm i serena. I que aquesta serenitat ompli de força i esperança a la gent.