Us indiquem un resum de la roda de premsa que s’ha realitzat avui, 29 de març, per part de la Generalitat de Catalunya:

La portaveu Meritxell Budó ha començat agraint al president Pedro Sánchez el confinament total de les empreses, tret els serveis essencials. També ha indicat que cal garantir la supervivència dels teixits productius. També ha agraït a les més de 900 empreses de Catalunya el seu treball per canviar la línea de producció i fabricar tot el material sanitari necessari.

També ha exigit que totes les famílies han de tenir garantit els ingresos durant aquesta crisi sanitària.

El conseller Miquel Buch, ha informat de l’identificació de 9.600 persones i 8.883 vehicles. A més de 35 detencions i 2.343 actes de denúncia contra persones. A més del tancament d’un local.

Respecte a la mobilitat, a les 14 hores el trànsit ha disminuït en el seu accés a l’àrea metropolitana de Barcelona, amb un 12% de més d’entrada i sortida respecte al diumenge passat i un 90% menys d’entrada i sortida respecte a un diumenge sense confinament.

La consellera Alba Vergés, ha informat de l‘augment de 60 llits per malalts convencionals al Parc Taulí i 90 llits per crítics i semicrítics. A més d’un hotel al Vallés amb 250 places. També ha informat que són 180.000 persones les que es troben a disposició per donar atenció a malalts del COVID-19.

També ha confirmat que encara no estem al límit de les UCI’s però que s’està realitzant una mobilització per incrementar la capacitat del sistema sanitari.

S’han repartit més de 3.0000.000 de productes a disposició dels centres sanitaris: mascaretes, guants, bates…