L’Alcalde de Martorell ha volgut agraïr a la població el seu esforç pel confinament que viuen desde que es va iniciar l’estat d’alarma ja fa 8 dies.

Avui divendres, des de l’Ajuntament han contactat amb persones i empreses que oferien material homologat i, després de revisar-lo, l’han repartit entre els centres més necessitats com les residències de gent gran Anoia i Sant Joan de Déu, l’Hospital Sagrat Cor i l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i el Centre Arc de Sant Martí.

A més ha insistit en l’agraïment, al que s’han afegit els centres sanitaris, al poble i la seva solidaritat a més d’assegurar que mai oblidarien aquesta generositat per part de tantes persones i empreses.

També, ha traslladat un missatge del personal sanitari on asseguren que les mostres d’afecte que es produeixen cada dia els arriba i els donen força per seguir endavant.

Tots els que formen part de la sanitat treballen diàriament «per frenar aquesta epidèmia cada dia, cada hora, exposats amb entrega i dedicació, i mereixen tot el nostre reconeixement i agraïment immens».

El batlle ha assegurat que continuaran buscant on sigui el material necessari i tots els equips de protecció individuals. Això sí, han de ser homologats. Per sobre de tot, està la protecció i cura del nostre personal sanitari.

Respecte a la iniciativa que ha sorgit de cosir mascaretes per part de voluntaris i voluntàries, encara han d’esperar resposta del Departament de Salut, ja que des de l’Ajuntament no poden assegurar si es podrà homologar o no i les seves condicions de producció i entrega.

Però, si algú vol ajudar, es pot adreçar al correu electrònic sap@martorell.cat i al telèfon 93.775.25.38 (de dilluns a divendres) i un equip coordinarà «els grups de voluntaris per activar-los en el moment que tinguem seguretat que la vostra feina no serà en va«.

L’Alcalde insisteix, una vegada més, en la necessitat de romandre a casa fins que tot finalitzi.

El cap de setmana por «convidar» a sortir de casa, però es recorda que cal aguantar. La propagació del coronavirus es molt ràpida. Xavier Fonollosa recorda que ho hem de fer per nosaltres, pels nostres grans i pels col·lectius més vulnerables com els malats crònics. Ara el virus es troba en fase ascendent i es més difícil de gestionar.

En l’actualització de dades de sanitat, ha confirmat la mort d’un pacient d’edat avançada. L’alcalde vol traslladar als familiars: «els vull transmetre el meu sentit condol«.

Respecte a l’Hospital St Joan de Deu, ara mateix compten amb 86 infectats per coronavirus, dels quals 45 són personal sanitari i 41 són pacients ingressats amb positiu. A més, 14 veïns es troben confinats a casa seva després d’haver donar positiu.

Amb aquestes dades, es pot dir que ara mateix n’hi ha en total 102 persones infectades de coronavirus de les quals 28 són de Martorell.

Per últim ha deixat unes paraules d’esperança pels martorellencs i martorellenques: «Tal com hem superat al llarg de la història molts moments difícils. I precisament la història ens ensenya que aquests moments se superen quant tothom hi posa de la seva part: junts, ens en sortirem!