Després de la decisió del Govern Central de decretar l’estat d’alarma, l’automovilística SEAT ha presentat un ERTE davant les dificultats logístiques i productives.

Aquesta mesura es per tota la plantilla SEAT, que compta amb unes 14.800 persones, però s’aplicaria als treballadors que hagin d’interrumpre la seva activitat laboral pels efectes del COVID-19. SEAT, de manera continuada, analitzarà la necessitat de cada treballador i mantindrà un ampli contingent de persones per assegurar la continuitat del negoci durant aquest periode per retomar l’activitat habitual el més aviat possible.

El periode de vigència d’aquest ERTE va desde l’inici de l’interrupció de l’activitat fins el final d’aquestes circumstàncies. Durant aquest periode es podran destinar alguns dies per formació del personal, això sí, prioritzant la salut i seguretat dels empleats. La prestació per atur del ERTE serà fins al 80% del sou i haurà d’incloure el complement de previsió

A més, per falta de components en els pròxims dies, el Comité Executiu ha acordat posar en marxa mesures per contribuir a la contenció del virus COVID-19 i protegir la salut dels seus treballadors i col·laboradors. La direcció de l’empresa ha decidit que tots els treballadors que no puguin interrompre la seva activitat laboral hauran de realitzar teletreball. A més l’empresa ha donat permís retribuit a totes les embarassades que cobraran el 100% del sou que tinguin assignat. També un 100% pels empleats i empleades que estiguin en quarentena per haver estat en contacte amb pesones de resultat positiu del virus i a tots aquells que es trobin confinats en àrees delimitades per l’Administració. Totes aquestes persones no es veuran afectades per l’ERTE fins la finalització de la quarentena o el confinament.

A hores d’ara no n’hi ha cap cas positiu per coronavirus entre els empleats de SEAT. Tot i així, l’empresa ha habilitat un talèfon d’emergències 24 hores, els 7 dies de la setmana perque qualsevol empleat pugui realitzar les seves consultes relacionades amb la malaltia. A més d’una ambulància adicional per desplaçar fins el seu domicili als treballadors que tinguin símptomes durant la jornada laboral, fins que puguis ser atesos per professionals sanitaris.


Publicitat