Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Martorell? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram


A les 10 del matí, al Palau de la Generalitat, han fet una compareixença el President de la Generalitat, Quim Torra, el seu Vicepresident, Pere Aragonés els consellers de Empresa i Treball, Àngels Chacón i Chakir el Homrani, respectivament, per explicar les mesures adoptades a nivell econòmic davant la crisi del coronavirus.

El President Quim Torra, ha començat demanant «comprensió i solidaritat a tothom«, i ha explicat que, com a govern, faran tot el possible per contenir el coronavirus. També ha fet referència al govern espanyol «Volem participar en la conferència de dissabte amb el govern espanyol de manera activa i per això els proposarem un seguit de propostes pròpies que acabarem de consensuar amb la resta de membres del Govern».

A més, ha explicat que s’ha obert una línea de crèdit per millorar la liquiditat de les empreses, ha anunciat la gratuïtat del 061, que es reforçarà l’oficina de barreres a la internalització i es farà un paquet de mesures per facilitar el teletreball.

Ha recalcat que, a més de prendre decisions d’àmbit sanitari i de seguretat, s’ajudaran a les empreses i treballadors en el perjudici que tenen per la frenada de l’activitat econòmica.

———————————————————————————————

Per la seva banda, el Vicepresident, Pere Aragonès, ha parlat de «dotar de liquiditat les empreses i el manteniment del màxim de llocs de treballs. Línia de préstecs de 1.000M€ i mesures fiscals com: moratòria de la taxa turística i flexibilitzar els fons de contingència”. També ha remarcat que “La capacitat que tenim en aquests moments ens permet prendre aquestes mesures. L’augment de capacitat serà a través dels pressupostos”.

———————————————————————————————

El conseller de Treball, ha remarcat que les mesures volen incentivar el treball desde casa, a distància i estimular les mesures de conciliació familiar.

A més es tanquen durant un període mínim de 15 dies els casals cívics, casals de gent gran, les cases del mar, les ludoteques de la Generalitat i els centres d’educació en el lleure.

———————————————————————————————

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha fet referència a l’àmbit turístic: «hem fet una primera reunió amb més de 40 agents. La setmana que ve tindrem el resultat de la monitorització de seguiment de l’afectació i presentarem informe de seguiment de l’activitat turística a Catalunya”. A més, ha recomanat a les empreses amb problemes de subministrament a adreçar-se a «@accio_cat».

Previsió Meteorològica