SALUT

Confirmat el primer cas de CORONAVIRUS a Catalunya, seria el quart confirmat a Espanya, encara que per ara no s’han donat més detalls, des del Departament de Salut Pública de la Generalitat han confirmat el cas.
A les 16:30 el secretari de Salut Pública, Joan Guix, donarà més detalls al respecte en roda de premsa.

Ampliarem informació.

————————————-

19:50h:

El departament de @salutcat fa una crida a la calma davant el primer cas de #coronavirus a Catalunya.

* Rentar-se sovint les mans
* Utilitzar mocadors d’un sol ús
* Tossir tapant-se amb el colze

16:34
El primer cas a Catalunya de CORONAVIRUS és, una dona de Barcelona que ha estat recentment a la zona afectada d’Itàlia, ha donat positiu en una primera prova.
En les properes hores se li farà el test de confirmació.

16:57
La dona que ha donat positiu com a primer cas a Catalunya, és una dona de 36 anys, de nacionalitat Italiana però resident a Barcelona.
La dona va visitar la zona afectada a Itàlia entre els dies 12 i 22 d’aquest mes.
Ella mateixa, al sentir els primers símptomes, es va dirigir a l’Hospital Clínic on se li va realitzar la primera prova i es va confirmar aquest primer cas.

També s’han identificat als contactes que ha tingut des de la seva arribada d’Itàlia a Barcelona, unes 25 persones, totes aquestes persones se’ls posarà en aïllament domiciliari durant catorze dies, en un primer moment tots ells són persones sanes, si es detectes qualsevol símptoma del virus, s’actuaria en conseqüència.

Des de Salut pública han volgut recalcar en roda de premsa que el 80% dels casos són lleus, un 15% són grues i tan sols un 2% són crítics.

Així mateix des de Salut han confirmat que s’està treballant en plans de contingència per poder afrontar tots els escenaris possibles.