Tres persones detingudes per robar a persones grans i amb 51 antecedents policials queden en lliberta amb càrrecs

• Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir in fraganti els lladres, amb 51 antecedents policials, quan acabaven de perpetrar un dels il•lícits a una dona gran amb mobilitat reduïda a l’Hospitalet de Llobregat
• Aquest tipus de furt es coneix amb el nom de “cogoteros” i buscaven les víctimes en zones properes a entitats bancàries

0
1063

Mossos d’Esquadra han informat que agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, el dilluns 16 de desembre, dos homes i una dona de nacionalitat colombiana, cubana i xilena, de 39 i 62 anys, i veïns de Cornellà de Llobregat, com a presumptes autors de dos delictes de furt.

Foto: Arxiu Mossos

La investigació es va iniciar el mes de maig quan els agents van tenir coneixement d’un furt a una persona d’edat avançada al municipi d’Esparraguera. L’autora dels fets havia seguit la víctima des de l’entitat bancària, on havia realitzat un reintegrament, fins al seu domicili i amb una excusa va aconseguir entrar al seu domicili on li va sostreure els diners.

Els agents van aconseguir identificar l’autora del furt i finalment, el 16 de desembre, van localitzar-la en un municipi del Baix Llobregat acompanyada de dues persones més.

Els investigadors van seguir-los fins a l’Hospitalet de Llobregat on els tres membres del grup van sostreure 1.000 euros a una dona d’edat avançada amb mobilitat reduïda que acabava de fer un reintegrament en una sucursal bancària del municipi.

Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir-los i van aconseguir recuperar els diners sostrets.

Els arrestats, amb 51 antecedents policials i especialistes en els furts coneguts com a “cogoters”, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El modus operandi d’aquest tipus de furt es el següent:
Un membre del grup busca per la zona d’entitats bancàries de qualsevol població del territori a la possible víctima, la majoria de vegades persones grans, amb mobilitat reduïda, i una vegada localitzada, la segueix fins a l’entitat bancària on comprova el reintegrament que fa en efectiu. El lladre avisa als altres membres del grup que fan el seguiment posterior quan surt de l’entitat bancària fins al seu domicili, on aprofiten qualsevol excusa per accedir al portal i acompanyar a la víctima fins a l’ascensor, on entren amb la víctima. Un d’ells distreu a la víctima mentre que l’altre realitza el furt.