Els sindicats proposaran mesures a SEAT per evitar l’ERTO de 7.000 treballadors que ha demanat l’empresa

0
839
Imatge Arxiu MartorellTV

L’incendi que es va produir la setmana passada a l’empresa Faurecia, subministradora de material per a SEAT i que a hores d’ara esta tot just començant a produir, ha fet que SEAT hagi demanat poder dur a terme un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació), per a 7.000 treballadors a la planta de Martorell, aquest ERTO es pot fer realitat si no s’arriba a un acord amb els sindicats per la modificació del calendari, els sindicats no veuen la mesura de l’ERTO encertada i proposaran treballar els dies 18,19 i 20 de desembre, uns dies que inicialment es van pactar com a festius.

Així mateix també es podria plantejar la possibilitat de cara a l’any 2020 de treballar dies també pactats com a festiu i dissabtes, d’aquesta manera es podria recuperar si no tota, part important de la producció perduda a causa de l’incendi a Faurecia, a hores d’ara aquesta pèrdua de producció s’estima en uns 10.000 cotxes, xifra que augmentarà fins que totes les línies de producció s’hagin posat en marxa.

Fonts sindicals consultades per Martorell TV ens han confirmat que aquest proper divendres els sindicats oferiran diverses possibilitats per poder recuperar els torns aturats després de l’incendi de Faurecia, si SEAT accepta les propostes la recuperació de producció seria gradual.

SEAT tot just a posat en marxa la línia de producció del IBIZA i el ARONA, però les línies del LEON i l’AUDI A1 estan totalment aturades, per poder començar a posar en marxa les línies de producció, SEAT ha demanat peces a proveïdors de Zaragoza o fins i tot Bratislava, entre d’altres.