SEAT ha aprobat ahir, 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, un protocol intern de prevenció de violència de génere amb l’objectiu de protegir el dret de totes les treballadores a viure fora de perill de la violència de gènere.La iniciativa ha estat promoguda por la Comisió d’Igualtat de la compayia, formada por la representació social i la Direcció de l’ empresa, y asesorada per la reconeguda Fundació «Ana Bella».

El document mostra un marc d’actuació per acompanyar i donar suport a les víctimes, informar dels seus drets laborals i activar mesures concretes per conciliar la relació laboral amb les seves circumstàncies personals i/o familiars. Aquest nou protocol s’integra dins del pla d’igualtat de la companyia.

Luca de Meo, president de la compayia, ha celebrat aquesta proposta. “Les empreses tenim la responsabilitat social de contribuir a eliminar la violència de gènere de la societat. Desde SEAT advoquem per oferir la màxima flexibilitat y protecció a les més de 3.000 dones que treballen a la nostra companyia i activar plans de sensibilització per tots els empleats”.

Xavier Ros, vicepresident de Recursos Humans de SEAT, ha afirmat que “la companyia rebutja qualsevol forma de violència, especialment la violència de gènere»

Mesures concretes:

– Mesures de recolzament a les víctimes.
– Flexibilitat i organització del temps de treball.
– Possible recol·locació a altre centre.
– Justificació d’ausències i permisos.
– Ajudes econòmiques per obtenir atenció mèdica i psicològica.
– Ajudes econòmiques per canvi de domicili.
– Garantir la seguretat de la víctima (accés amb cotxe al centre de treball, disposició d’un telèfon mòbil d’empresa, controls d’entrada, canvis d’ubicació i seguiment d’horaris de treball i transport).
– Equip de psicòlegs de CARS (Centre d’Antenció i Rehabilitació Sanitària) que es troba precisament a les instalacions de Martorell.

Totes les víctimes seran tractades desde la confidencialitat.