Xavier Fonollosa, alcalde Martorell valora positivament la licitació del Centre d’FP d’Automoció (CFPA), després d’anys de reivindicacions

0
507
Foto Arxiu Març 2019

Segons ha fet públic el consistori, l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa creu que  “És el que hem estat demanant en els darrers anys: que es posi en funcionament i que hi hagi un ens que es faci càrrec de la gestió integral, que obri portes i que el centre estigui ple d’alumnes, futurs operaris de la industria de l’automoció. Sempre hem volgut que el centre doni cabuda a tots els nois i noies de Martorell que vulguin treballar al sector de l’automoció”, ha dit l’alcalde Fonollosa.

Fonollosa també ha assegurat que aquest pas, fet públic pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies la setmana passada, obre un nou període que ha de situar el Centre de Formació Professional d’Automoció com un centre de referència del sector, reforçant el paper de Martorell com a capital de l’automoció de Catalunya, amb una formació específica i de qualitat dirigida a que els alumnes puguin ocupar els llocs de treball que crea el teixit empresarial de la zona.

Som la capital de l’automoció, amb un gran pol industrial amb la SEAT i altres empreses que demanen una preparació idònia per cobrir els llocs de treball de les seves fàbriques. Aquest centre no només es un centre de formació, sinó que garanteix que els nois i noies surtin amb una titulació específica i moltes possibilitats de trobar feina com a mà d’obra qualificada en el sector de l’automoció a l’entorn de Martorell”, ha subratllat l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell – Foto Arxiu Març 2019

I ha volgut deixar palès que “El procés que s’obre amb la licitació arriba després de la reivindicació constant de l’Ajuntament de Martorell”.

Al ple del mes de gener d’enguany es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals la reversió dels terrenys cedits gratuïtament el 2009 per a la construcció del centre, si aquest no s’activava, després de 5 anys de la seva posada en funcionament i en constatar que no compleix la seva funció i tampoc treballa a ple rendiment.

Una mesura de pressió que es va adoptar de forma unànime, mesures amb el consens de tots els grups, va culminar amb un acord, a l’abril, entre les conselleries de la Generalitat implicades en el centre per desencallar-ne la gestió.

El Centre de Formació Professional d’Automoció impartirà la formació inicial -mitjançant la modalitat dual, és a dir, un model d’estudis que combina la formació dels alumnes a l’aula i a l’empresa- i també la formació professional per a l’ocupació de persones en atur i en actiu. A més, inclourà formació per a empreses.