Trànsit incorporarà un nou carril de sortida entre Martorell i Banyeres a la AP-7 per a la Setmana Santa

0
148
Es preveu un nombre significatiu de desplaçaments tant de sortida com de retorn des de l’àrea de Barcelona durant el període de la Setmana Santa.

Amb l’objectiu de millorar la circulació i garantir la seguretat dels conductors, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha anunciat la implementació de mesures especials. Ramon Lamiel, director del SCT, ha informat sobre la incorporació de dos carrils addicionals de sortida a l’AP-7 entre Montornès del Vallès i Sils, així com entre Martorell i Banyeres del Penedès. Aquests carrils addicionals s’habilitaran a partir d’aquest dijous, coincidint amb el període de màxima afluència de trànsit. Es preveu un total d’aproximadament 575.000 desplaçaments de sortida i 590.000 de retorn entre dijous i divendres.

El dispositiu especial de trànsit, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, s’iniciarà aquest dijous a les 15:00 h i es mantindrà actiu fins al final del dilluns de Pasqua. Els moments de màxima afluència es preveuen entre el dijous al matí i el divendres al migdia per a les sortides, i durant el dilluns per al retorn. Malgrat l’esperada activitat, s’anticipa que els nivells de mobilitat es mantindran en línia amb els anys anteriors.

S’espera que els desplaçaments durant aquest període es distribueixin tant per les vies de muntanya com per les del litoral català, amb un enfocament destacat a l’AP-7. Aquesta tendència cap a la concentració de trànsit en aquesta via s’ha reafirmat en els últims anys després de la supressió dels peatges.

En resum, el SCT reforça les mesures de seguretat i la gestió del trànsit per assegurar un desplaçament fluid i segur durant la Setmana Santa, insta a la prudència dels conductors i manté la vigilància per afrontar els possibles desafiaments que pugui comportar aquest període de gran mobilitat.


Publicitat