L’escola Juan Ramón Jiménez acull una jornada solidària amb el banc de Sang i Teixits

0
148

L’escola Juan Ramón Jiménez ha celebrat una nova jornada de solidaritat amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits.

Alumnes de cinquè de primària han treballat durant tot el dia fent la planificació, apuntar dades i recollir-les, tasques d’organització i amb uns bons resultats: setanta donacions més tretze oferiments.

L’alumnat va rebre els donants, lliurar-los el qüestionari que després s’entregaria a l’equip sanitari, a més de repartir el refrigeri als participants després de la donació i entregar una xapa amb el logotip de la campanya.

Enmig d’una creixent consciència sobre la importància de donar sang, el Banc de Sang i Teixits ha vist un notable augment en les donacions durant els últims mesos. Aquesta resposta positiva de la comunitat ha estat fonamental per assegurar que les reserves de sang segueixin sent suficients per atendre les necessitats dels pacients.

Segons les últimes dades del Banc de Sang i Teixits, aquest 2024 més de 70.000 persones necessitaran rebre sang als hospitals de Catalunya. Al 2023, 247.677 persones van donar sang, 170.122 a la província de Barcelona.

Malgrat l’èxit en l’augment de les donacions, la necessitat de donacions continua sent constant. Des del banc de Sant i Teixits insten a tots aquells que puguin donar sang a fer-ho de manera regular i recorden que cada donació pot salvar fins a tres vides.

Per facilitar la donació, el Banc de Sang i Teixits ha ampliat els horaris d’atenció i ha implementat mesures de seguretat addicionals per garantir la seguretat dels donants durant la pandèmia. Així mateix, s’han establert protocols estrictes per assegurar que la sang donada sigui segura per al receptor.

Per donar sang, cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Tenir entre 18 i 70 anys
– Pesar 50 quilos o més
– En cas de ser dona, no estar embarassada

L’escola va rebre l’equip de Banc i Teixits a l’aula de Psicomotricitat fins les 7 de la tarda. Aquesta activitat forma part del programa educatiu ‘Aprèn, participa i dona’ del Banc de Sang i Teixits adreçat a infants i joves de 6 a 18 anys perquè adquireixin coneixements i valors a través de la promoció de la donació de sang i l’organització d’una campanya.


Publicitat