SEAT, ubicada a Martorell, líder de facturació al nostre País

0
307
  • El volum de negoci de les companyies de la comarca recupera un 8,8% el 2021 i s’estima un 13,4% per al 2022
    50 empreses de la comarca, entre les 250 de la província amb major volum de negoci
  • El comerç a l’engròs avança a químiques i farmacèutiques com el sector amb més facturació al conjunt de la província, i les immobiliàries avancen a financeres i assegurances com el sector amb més beneficis
  • L’informe Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona, elaborat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, estima que la facturació creixerà un altre 13,0% el 2022
  • Seat, Lidl i Volkswagen continuen liderant el TOP25 d’empreses de la província amb més facturació, en el qual entren com a novetat Vueling, Quimidroga i Federació Farmacèutica

L’impacte de la pandèmia en termes de facturació a les empreses del Baix Llobregat es va traduir en una disminució del 12,7% del 2019 al 2020. El 2021 la facturació es va recuperar un 8,8%, augment inferior al registrat en el conjunt de la província de Barcelona (13,3%), degut al canvi de seu social d’El Prat del Llobregat a Barcelona de Volkswagen. La projecció de la facturació per al 2022 a la comarca preveu un increment del volum de negoci del 13,4%, 0,5 punts percentuals per sobre del previst a la província, segons dades de l’informe Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona, elaborat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa.

El Baix Llobregat, amb 11.502 societats mercantils i 205.869 llocs de treball, és la segona comarca, per darrere del Barcelonès, en termes de volum de negoci (60.498 milions d’euros) i la segona comarca en facturació per càpita, per darrere d’Osona, amb 72.579 euros per habitant. Destaca el pes de les societats industrials: el Baix Llobregat és la segona comarca que genera una major facturació en termes absoluts en el sector industrial, amb 23.666 milions d’euros.

Els municipis de la comarca on es genera un major volum de negoci són Martorell (10.073 milions d’euros), que acull SEAT (9.257 milions d’euros); El Prat de Llobregat (8.902 milions d’euros), on l’aeroport actua com a pol d’activitats d’empreses logístiques i de transport; i Esplugues de Llobregat (6.039 milions d’euros).

El teixit empresarial del Baix Llobregat es caracteritza per registrar una elevada presència d’empreses grans. De fet, és la comarca que aplega un major percentatge d’empreses amb un volum de negoci superior als 10 milions d’euros (648 societats, el 5,6% de les societats de la comarca). Un total de 50 empreses del Baix Llobregat figuren entre les 250 de la província amb major volum de negoci, incloent-hi 8 del top-25.


Publicitat