A punt d’iniciar-se la vaga de les infermeres dels hospitals de Catalunya

0
452

A partir del 12 de desembre, les infermeres de Catalunya han decidit iniciar una vaga. Malgrat la signatura d’un acord recent entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i els sindicats majoritaris, aquestes mesures no han estat considerades satisfactòries. Els sindicats minoritaris expressen la seva oposició a l’anomenat III Acord de l’Institut Català de la Salut, que va ser signat fa algunes setmanes.

Concretament, infermeres, personal sanitari i administratiu expressen públicament una sensació de “menyspreu” arran d’un acord que, segons afirmen, millora les condicions dels metges sense beneficiar a tot el personal sanitari. Això ha conduït a la convocatòria d’una vaga pels sindicats CGT, intersindical i CATAC programada per als dies dimarts 12 de desembre i dimecres 13 de desembre. A més, el sindicat Infermeres de Catalunya pren una mesura més enllà i crida a una vaga indefinida d’infermeres a partir del mateix dimarts 12.

L’objectiu de la vaga és millorar les condicions laborals del col·lectiu, similar al que experimentaran els metges amb l’acord recent. Segons els sindicats minoritaris, els metges podran gaudir d’un augment anual de fins a 15.000 euros, mentre que el personal administratiu veurà un increment de 131 euros anuals. A més, els metges tindran un complement d’exclusivitat i avantatges per als majors de 60 anys que deixen de fer guàrdies, una disposició que no s’aplica al col·lectiu d’infermeres.

El grup que crida a la vaga busca negociar una jornada laboral de 35 hores, nou dies de permís per a assumptes personals i la possibilitat de jubilació anticipada als 60 anys.

La vaga està programada per a dos dies, el 12 i 13 de desembre, amb una manifestació a Barcelona el dimarts 12 a les dues quarts de deu del matí, des de Gran Via 587 fins a la plaça Sant Jaume, amb afectacions al trànsit. La protesta continua el dimecres 13 davant del Parlament de Catalunya a les dotze del migdia.

Sindicats importants com la UGT, els Metges de Catalunya i els CCOO no donen suport a aquesta vaga. Per altra banda, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIC) ha optat per donar suport a la vaga indefinida, assenyalant els sindicats majoritaris.


Publicitat