Agents de la Policia Local de Martorell identifiquen una presumpta estafadora que s’ha fet passar per una associació de sordmuts a Martorell

0
564

Aquesta tarda, agents de servei de Policia Local de Martorell, han identificat a una jove demanant diners utilitzant un full fals, fent-se passar per una associació regional de sordmuts.

Policia Local informa que es tracta d’una estafa,i que si alguna persona ha donat diners a aquesta jove, cal posar denuncia al departament de l’OAC de la Policia Local.

Ser víctima d’una estafa pot ser una situació molt estressant, però hi ha passos que pots seguir per minimitzar els danys i prendre les accions adequades:

1. Deixa de comunicar-te amb l’estafador: Si sospites que estàs sent estafat o t’adones que has estat estafat, deixa de comunicar-te immediatament amb la persona o entitat que està involucrada. Aquesta és la primera mesura per evitar més pèrdues.

2. Documenta tot: Reuneix totes les proves relacionades amb l’estafa. Això pot incloure correus electrònics, missatges de text, documents, fotografies o qualsevol altra cosa que hagis rebut de l’estafador.

3. Denuncia l’estafa: Comunica la situació a les autoritats. Posa-te en contacte amb la policia local o amb l’organisme encarregat d’investigar estafes a la teva regió. Proporciona totes les proves i la informació que hagis recopilat.

4. Informa a les entitats financeres: Si l’estafa implica diners o transaccions bancàries, posa’t en contacte amb el teu banc o companyia de targeta de crèdit per informar-los de l’estafa i prendre les mesures pertinents.

5. Canvia les teves contrasenyes: Si has compartit informació personal com contrasenyes amb l’estafador, canvia totes les contrasenyes immediatament, especialment les de comptes financers i de correu electrònic.

6. Notifica a les organitzacions pertinents: Si l’estafa està relacionada amb dades personals, com el teu número de la Seguretat Social o informació de salut, posa’t en contacte amb les organitzacions pertinents, com les agències governamentals o empreses d’informes crediticis, per alertar-les sobre l’estafa i prendre mesures de protecció.

7. Informa a les empreses de plataformes i xarxes socials: Si l’estafa es va produir a través d’una plataforma en línia o xarxa social, notifica a aquestes empreses sobre l’estafa perquè puguin prendre les mesures adequades i investigar l’incident.

8. Considera buscar assistència legal: En casos greus d’estafa, pot ser útil consultar amb un advocat per comprendre les teves opcions legals i veure si es pot prendre alguna acció civil contra l’estafador.

9. Comparteix l’experiència: Parla amb amics i familiars per advertir-los sobre l’estafa i prevenir que altres persones caiguin en la mateixa trampa.

10. Mantén-te vigilant: Després d’una estafa, mantingues una major consciència en línia i sigues prudent amb les comunicacions i les ofertes que rebeu.


Publicitat