Adif anuncia que interromp el trànsit entre Castellbisbal i Martorell entre el 30 de juliol i el 18 d’agost

0
503
  • Entre el 30 de juliol i el 18 d’agost, es treballarà a la posada en servei de les capçaleres sud de Castellbisbal i nord de Martorell

  • La complexitat dels treballs fa incompatible la circulació de trens en el període i s’estableix un pla alternatiu de transport per garantir la mobilitat de viatgers

estació de martorellAdif dóna un nou impuls a l’adaptació internacional del tram Castellbisbal-Martorell, un dels nodes ferroviaris més complexos de la xarxa ferroviària del país, clau en el desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Conegut com La Porta a Europa, les actuacions que s’aborden al tram Martorell-Castellbisbal permetran enllaçar, en ample estàndard, la infraestructura entre el Nus de Castellbisbal i la frontera francesa amb els trajectes entre el Nus de Vila-seca, Sant Vicenç de Calders i Martorell, en fase de construcció; així com amb altres actuacions en marxa a les comunitats autònomes per les quals discorre el Corredor.

Per fer-ho, entre el 30 de juliol i el 18 d’agost, es faran operacions per a la posada en servei de la capçalera nord de l’estació de Martorell i la capçalera sud de l’estació de Castellbisbal. Completada aquesta fase, s’ampliarà el traçat en amplada internacional, reduint el tram en via única entre les estacions de Castellbisbal i Martorell.

Les operacions que es faran durant aquest període són incompatibles amb el trànsit ferroviari. Per això, s’interromp la circulació a l’estació de Martorell, i Castellbisbal queda com a estació terminal fins al 13 d’agost. Des d’aquell dia fins al 18 d’agost, la circulació es veurà interrompuda entre les dues estacions.

La planificació de les obres preveu que a mitjans del mes d’octubre es reobri a la circulació ferroviària el túnel de Castellbisbal per una de les dues vies. Posteriorment, se seguirà avançant en la configuració final del trànsit en aquest tram, per disposar a finals d’any tres vies: les dues del túnel de Castellbisbal i la del ramal de Costablanca.

Pla alternatiu de mobilitat

Del 31 de juliol al 13 d’agost

Circulació interrompuda entre Sant Sadurní d’Anoia i Castellbisbal

Servei reprogramat a la R4:

Manresa / Terrassa – Castellbisbal: Servei amb tren
Fins a Molins de Rei: Oferta de 4 trens per hora i sentit a les hores punta entre Terrassa i Castellbisbal
Dos trens per hora i sentit la resta del dia

Castellbisbal – Sant Sadurní: Servei alternatiu per carretera
Busos directes i amb parades
Horaris coordinats amb l’arribada i la sortida dels trens

Sant Sadurní – Sant Vicenç de Calders: Servei amb tren
Dos trens per hora i sentit

Del 14 al 17 d’agost

Circulació interrompuda entre Sant Sadurní i Molins de Rei

Servei reprogramat a la R4:

Manresa / Terrassa – Molins de Rei: Servei amb tren
Durant tot el dia es mantindrà una oferta de 4 trens per hora i sentit entre Terrassa i Molins de Rei

Molins de Rei – Sant Sadurní: Servei alternatiu per carretera
Busos directes i amb parades
Horaris coordinats amb l’arribada i la sortida dels trens

Sant Sadurní – Sant Vicenç de Calders: Servei amb tren
Dos trens per hora i sentit

Reprogramació servei R8

Granollers Centre – Rubí Can Vallhonrat: Servei habitual amb tren

Rubí Can Vallhonrat – Martorell Central: Servei alternatiu per carretera amb horaris coordinats a la sortida i arribeu dels trens

La informació i els horaris també es poden consultar a les pàgines web www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d’informació 900 41 00 41, a les apps Rodalies de Catalunya i Adif al teu mòbil, així com a xarxes socials @rodalies

Avenços a l’actuació

Els treballs al tram Castellbisbal-Martorell consisteixen en la renovació de la superestructura de via, catenària i instal·lacions de seguretat, amb la instal·lació de 20 aparells de via, 8,2 km de carril, 13.600 travesses i 3 nous enclavaments per a la regulació i control del trànsit.

Al túnel de Castellbisbal, i després dels treballs realitzats a les parets laterals, han conclòs les obres de rebaix de la rasant amb l’excavació de 17.500 m3 de materials i s’ha executat la contravolta sobre la qual s’assentarà la nova superestructura de via en placa i instal·lacions de seguretat.

Entre el 2 i el 13 de setembre, i sense afectació a la circulació, es realitzaran operacions per a l’adaptació de l’amplada estàndard a la terminal de mercaderies de Seat Martorell.

A més, han conclòs els primers treballs del nou pas sota l’autopista AP-7, on s’han executat 13 noves bigues, 51 pilons d’uns 20 m de profunditat, 4 piles i les lloses respectives. La finalització d’aquesta estructura permetrà avançar en els treballs d’excavació del pas inferior des de baix, sense afectar l’autopista, que habilitaran el pas de dues vies noves sota l’AP-7.


Publicitat