El consell esportiu del Baix Llobregat celebra l’acte de reconeixement als valors juga verd play

 El CEBLLOB va premiar equips, esportistes, entitats i agents que participen del sistema de competició Juga Verd Play dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya posant els valors per davant de la competició.
 Més de 800 persones, entre esportistes, entrenadors i entrenadores, directius i directives i familiars, van assistir a un acte que va comptar amb la presència de personalitats del món de l’esport de la comarca.

0
209

El Consell Esportiu del Baix Llobregat va celebrar ahir, dimecres 21 de juny, el 8è Acte de Reconeixement als Valors Juga Verd Play al teatre el Progrés de Martorell.

Amb aquests guardons, el CEBLLOB vol distingir als equips, esportistes, entitats i agents més destacats del programa Juga Verd Play del curs 2022-23, el sistema de competició dels Jocs Escolars.

Juga Verd Play: la tolerància, el respecte o l’empatia per davant de la competició

El Juga Verd Play va ser impulsat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat el 2013 i des de llavors s’ha convertit en el sistema de competició dels Jocs Escolars que s’està aplicant a tota la comarca amb el suport de tots els ajuntaments.

El sistema de competició escolar ‘Juga Verd Play’ posa els comportaments cívics com la tolerància, el respecte o l’empatia a l’espai de joc per davant de la competició, apostant per modificar el model tradicional d’esport escolar amb una finalitat molt clara: l’educació en valors. La premissa bàsica del projecte és que si es vol educar en valors, la fita d’aconseguir més punts que l’adversari no pot ser l’únic condicionant per guanyar el partit, sinó que els valors també han de comptar.

El Juga Verd Plays s’està implementat en tots els esports col·lectius i totes les categories de la competició dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (des d’educació infantil fins cadet/juvenil). Un fet que es tradueix en la participació de 30 municipis, gairebé 5.000 nens i nenes repartits entre més de 400 equip i més de 200 partits setmanals.

Amb aquest acte de reconeixement, que ha celebrat aquest any la seva vuitena edició, el Consell Esportiu del Baix Llobregat vol premiar aquest compromís amb els valors d’ equips, esportistes, entitats i agents de la comarca.

A l’acte, al que van assistir més de 800 persones entre esportistes, entrenadors i entrenadores, directius i directives i familiars, es va premiar a 24 equips i 52 esportistes d’esports individuals. A més, es van lliurar 12 reconeixements especials guardonant a persones i entitats per la seva implicació i suport al programa Juga Verd Play.

També es van comptar amb la presència de personalitats vinculades al món de l’esport de la comarca com Gerard Mimó, Regidor d’Esports de Martorell, que va ser l’encarregat de l’acte inaugural. Al seu discurs, va aprofitar per felicitar a tots els guardonats incidint molt en el rol que juguen les famílies en l’acompanyament dels esportistes i el treball dels valors de l’esport.

Cornellà, ciutat Juga Verd Play per al curs 2023-24
Després del seu discurs, Mimó va rebre el guardó commemoratiu a Martorell com “Ciutat Juga Verd Play” del curs 2022-23 i ell mateix va ser l’encarregat de donar el relleu a Cornellà lliurant la bandera del títol a Abel Rojo, Cap d’Esports de Cornellà, municipi que obtindrà el títol de “Ciutat Juga Verd Play” durant el curs 2023-24.

Premis per bàsquet, voleibol, futbol sala, patinatge artístic, gimnàstica artística, aeròbica i esportiva, futbol 7 i handbol.

L’acte d’enguany ha premiat, de forma col·lectiva i individual, esportistes de disciplines com bàsquet, voleibol, futbol sala, patinatge artístic, gimnàstica artística, aeròbica i esportiva, futbol 7 i handbol.

Després del lliurament de reconeixements, l’acte va cloure amb els parlaments del Salvador Valls, president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, i el Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, que van agrair a tots els infants, joves i famílies, la seva participació als Jocs Escolars del Baix Llobregat i el respecte pel Juga Verd Play, un model de competició que posa els valors i les persones al centre, fent una especial menció als pares i mares que han escollit aquest sistema per a la formació dels seus fills i filles.
El president del Consell Esportiu del Baix Llobregat va tancar l’acte deixant de manifest que el Juga Verd Play és una aposta ferma per transformar el model tradicional d’esport escolar amb la finalitat d’educar amb valors. “El més important no és guanyar, sinó com es guanya. Aprendre i compartir per sobre de competir per competir. La premissa és l’actitud, l’educació i el comportament cívic, que compten en el resultat final. Ja podem marcar punts que, si no ens comportem bé o si els vostres pares no es comporten bé a la grada, no sumem”, va afegir.

Consell Esportiu del Baix Llobregat
És una entitat privada sense ànim de lucre, creada el 1981, que té com a objectiu principal fomentar, promocionar i organitzar l’activitat física i esportiva amb valors a la comarca del Baix Llobregat.


Publicitat